The Witcher 3: Három, teljesen eltérő végjáték

Az eddig napvilágot látott információk alapján valószínűleg ismét nem kell majd csalódnunk a lengyel CD Projekt RED csapatában, hiszen a The Witcher 3: Wild Hunt című epizód még monumentálisabb és ígéretesebb lesz az ígéretek alapján, mint a második rész, pedig az is egy kiváló alkotás volt. A játékos döntései alapján már ott is kétfelé ágazott a történet menete egy bizonyos ponton, ezúttal viszont három, teljesen eltérő végjátékra számíthatunk. Azt, hogy melyiket aktiválja majd a játék, a felhasználók döntései és cselekedetei határozzák meg.

Összesen 300 olyan szituáció szerepel majd a programban, melynek eldöntése hatással lesz a végkifejletre. A program figyeli a játékos döntéseit ezeken a pontokon, majd annak függvényében választja ki az összesen 36 különféle végkimenetelből a legmegfelelőbbet. A CD Projekt RED elmondása szerint a történet elágazásait a játékosoknak már egész korai döntései is befolyásolják, így ha szeretnénk megtekinteni mindegyik befejezést, akkor ahhoz legalább 36-szor kell újrajátszani a Witcher 3-at, az egyes helyeken eltérő döntéseket hozva.

Adam Badowski, a CD Projekt RED ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a játék elég komplex, nem terveznek semmi különlegeset a végkifejletekhez, azok pusztán csak a játékosok döntéseinek következményei lesznek. A történet 100 óránál is több játékidőt fog tartalmazni, mely egyenlő arányban oszlik meg a fő- és mellékküldetések között (Vagyis aki csak a történetre koncentrál, annak is legalább 50 órába fog telni a végigjátszás).

Miután az első két rész nem jelent meg PS3-ra, a harmadik epizódot viszont PC mellett PS4-en is kiadják, így azok számára is szeretnének lehetőséget adni mentett állásaik importálására, akik az első két részt PC-n vagy XBOX360-on játszották végig. Badowski elmondása szerint ez erősen platformfüggő, de mivel a játékosok valószínűleg azzal a karakterrel szeretnék elkezdeni a The Witcher 3: Wild Hunt eseményeit, melyet azelőtt, eltérő platformon megalkottak, így ők is találni fognak megoldást rá, hogy cselekedeteiket és döntéseik következményeit importálhassák a PS4 verzióba.

A The Witcher 3: Wild Hunt című játék megjelenése 2014-ben várható, PC-re, PS4-re, "és talán valami más platformra is".

Azóta történt

Előzmények