Szombaton PixelCon 3 a Dürer Kertben!

Most szombaton, azaz május 14-én, 14:00-tól kerül megrendezésre a harmadik PixelCon, az Insert Coin Egyesület és a Cosplay.hu által megrendezett videojátékos találkozó. A helyszín ezúttal a Dürer Kert lesz, két teremben fog zajlani az esemény, a Retro teremből nem maradhat ki a Commodore, a handheld multi, a retro konzolozás és a PC LAN megmérettetés, illetve szabad TV is lesz, ahol mindenki elbüszkélkedhet a féltve őrzött szerzeményével.


[+]

A terem színpadán többféle vetélkedő lesz, a Wizard of Wor, az Elektor Kalandor Championship és a Doom 2 deathmatch előzetes regisztrációt igényel (ide kattintva elérhetők a szükséges linkek), viszont a képes kvízbe bárki bekapcsolódhat. A kulturális műsor sem marad el, A commodoros telepi suhanc címmel standup várható, ezen kívül a retro Atari játékokat rendszerint bemutató M3MB3Rrr YouTube-csatorna vezetőjétől láthatnak előadást a nézők, illetve lesz Dice & Sorcery workshop is.

A másik teremben kaptak helyet a kreatív workshopok, a cosplayverseny (amire még szerdáig lehet jelentkezni) és számos egyéb kiállító is itt lesz megtalálható. 21:00-tól a Nagyteremben beindul a party, fellép a SIDnify, a Dunderpartullen és a Real Giana Brothers. A helyszín összesen 800 látogató befogadására alkalmas, így mindenképpen érdemes lehet előrendelni a jegyet, ami game-o-wear pólóval együtt 3800 forintos költséget jelent, viszont jó eséllyel maradnak szabad helyek (jelenleg 264 ember jelezte a Facebookon, hogy ott lesz), a helyszínen pedig 1500 forint lesz a belépő, és opcionálisan 2800 forint a póló. További információk a Insert Coin Egyesület weboldalán és a Facebookon olvashatók!