Star Citizen - Chris Roberts új játéka egyszerűen gyönyörű lesz!

Bizonyára sokan emlékeztek még a Wing Commander nevű űrszimulátorra, ami nagy sikernek örvendett PC-s körökben. Készítője, Chris Roberts azóta meglehetősen visszavonultan élt, sokan már temették is őt, ám most előlépett az árnyékból.
Mégpedig egy olyan játékkal, ami első pillantásra belopta magát a PC-sek szívébe. A Star Citizen néven érkező online űrszimulációs játék ugyanis egyszerűen gyönyörű lesz. A programnak lesz egy különálló, egyedül játszható kiadása is, ami a Squadron 42 névre fog hallgatni. Ezután jelenik meg maga a Star Citizen, ami tulajdonképpen egy űrszimulátor MMO lesz.

Az alábbi videó különlegessége, hogy ezúttal magát a játékot láthatjuk, nem egy előre renderelt animációt. Sehol semmi CGI, a program grafikája egy-az-egyben ilyen lesz, erről a CryEngine 3.0 motor fog gondoskodni. Akit ez még mindig nem győzött meg, az a forrásoldalon egy rakás képet is megtekinthet a készülő játékról. Íme a bemutató videó:

A játékot Chris Roberts Los Angeles-i Cloud Imperium Games nevű cége fejleszti, immár kereken egy éve dolgoznak rajta. A Star Citizen egy PC-exkluzív, online űrszimulációs játék lesz, melyben a játékosok űrcsatákban vehetnek részt, elért eredményeikért járó jutalmukból pedig fejlesztgethetik, csinosítgathatják űrhajójukat.

A készítők elmondása szerint a játék nem lesz havidíjas, viszont ingyenes sem. A programot egyszer meg kell venni, majd ezután szabadon játszhatóvá válik, megkötések nélkül. Természetesen aki akar, további extra felszereléseket vásárolhat magának a játékban használt fizetőeszközzel (Nem valódi pénzzel), melyekkel testre szabhatja hajóit és egyéb felszerelését.

A Star Citizen című játék megjelenéséről egyelőre annyit tudni, hogy még legalább 24 hónapig fog tartani a fejlesztése - vagy még tovább -, azaz 2014 vége előtt nem nagy valószínűséggel fogjuk kezünkbe venni a dobozt. De jó munkához idő kell (Rosszhoz meg még több), bízzunk benne, hogy Chris Roberts és csapata egy vérbeli PC-s játékkal rukkol elő, aminek nem szabnak gátat a hardverek képességei.

Azóta történt