Shenmue - 10 éves a játékcsoda

Pontban tíz éve történt, hogy Japánban megjelent a játékvilág egyik legnagyobb alkotása, ami még mai szemmel nézve is hatalmas költségvetéssel született, nemhogy a 99-es viszonyokhoz viszonyítva. A Shenmue 70 millió dollár árán készült el, amivel sokáig a legdrágább játéknak számított, de talán nem is ez a leglényegesebb elem ami a játékhoz kapcsolódik.

A Shenmue egy olyan csodálatos és szerteágazó történet kezdete, ami talán sosem fejeződhet be, mégis örökre bevési magát mindenki emlékezetébe aki csak egy rövid időt is enged neki, hogy megmutassa azt a meseszép élő és lélegző világát. Talán nincs még egy játék ami ennyi év távlatából is ilyen gyönyörűnek hat, aminek a szépsége nem a poligonszámból és a mindenféle divatos kifejezésből fakad, hanem a mesteri tervezésből, ami révén minden a megfelelő helyre került.

Ez a játék egy tökéletes egyveleg, amiben megfelelő arányban keveredik a szabadság a kiváló sztorivonallal, a QTE harc a szabad harccal, a modern dolgok a kultúrával, a realitás a misztikummal. Egy olyan gyöngyszem ez, ami gazdagabbá tette a játékvilágot, amit nem lehet elfelejteni. Köszönjük Yu Suzuki, köszönjük SEGA! Boldog születésnapot Shenmue!

Azóta történt

Előzmények