Shadow of the Eternals - a sötétség visszatér

Talán néhányan még emlékeznek arra, hogy tervben volt az Eternal Darkness folytatása, ami viszont jogi csatározások közepette a kukában végezte. Az Eternal Darkness a GameCube egyik legjobb játéka volt, amit még N64-re kezdtek el fejleszteni. A játékban főhősünk különböző különböző idősíkokban kalandozik, A Rovias család őseinek bőrében, és célja, hogy megállítsa Pious-t aki az egész univerzumot akarja sötétségbe borítani. Egy rendkívül érdekes és egyedi játékról van szó amiért megérte annak idején GameCube-ot venni, folytatását pedig nagyon sokan várták.

Sajnos a hivatalos folytatás már valószínűleg nem készül el, viszont Shadow of the Eternals címmel készül egy játék amire Kickstarter gyűjtést is indítottak. A játék története ráadásul magyar vonatkozásokat is tartalmaz. A Precursor Games az Eternal Darkness szellemi örökösét kívánja elkészíteni, amiben legalább olyan titokzatos és izgalmas történések lesznek, mint az eredeti játékban.

A történetben Paul Becker, Rusznyák Klára és Báthory Erzsébet kapják a központi szerepet. Így tehát a csejtei várkastély is feltűnik. Természetesen a történetben Báthory mint sorozatgyilkos szerepel, aki több száz fiatal nőt gyilkolt meg, hogy megtalálja az örök fiatalságot. A kutatások ugyan mára azt bizonyítják, hogy Báthory Erzsébet valószínűleg nem volt kegyetlenebb, mint a kor többi arisztokratája, és szinte biztos, hogy nem fürdött szüzek vérében. Ettől függetlenül érdeklődve várjuk a játékot és nagyon reméljük, hogy sikerül összeszedni a 750 ezer dollárt. A gyűjtés néhány napja tart és már közel 100 ezer dollárnál tartanak, szóval erre nagy esély van.

A játék egyébként 8-10 óra egyjátékos történetet tartalmaz majd. DRM mentes lesz és a CryEngine 3-at használja majd PC és Wii U platformokon.

Azóta történt

Előzmények