PSP2 - Xbox360-at megközelítő teljesítmény

Újabb PSP2 pletyka terjeng, amit ismételten a Kotaku adott közre. Elmondásuk szerint jelenleg két változatban létezik a PSP2, legalábbis a Sony ennyit prezentált. Az egyik a PSPgo-ra emlékeztető szétnyitható forma, míg a másik a korábbi PSP-k formavilágát követi. A jól értesültek e mellett azt is tudni vélik, hogy elhagyják az UMD-t és helyette memóriakártyás tárolás lesz, de azt még nem tudni, hogy milyen formában.

Mindez eddig még nem is meglepő, viszont ahogy azt már a 3DS esetében is pedzegették, most is előkerült, hogy a jelenlegi asztali konzolok színvonalát hozhatja a készülék. Ezt arra alapozzák, hogy a PSP2 állítólag 1 GB RAM-mal rendelkezik, ami valóban több, mint az Xbox360 512 MB-nyi RAM-ja, de ez önmagában még semmit sem jelent. Összehasonlítás képpen megjegyzendő, hogy a jelenlegi PSP 64 MB RAM-mal rendelkezik.

Kíváncsian várjuk most már a Sony hivatalos közleményét, a végleges specifikációkat és az első látnivalókat a készülő játékokból. Sajnos azt még nem tudni, hogy ezekre mikor kerül sor, addig maradnak az ilyen és ehhez hasonló pletykák.

Azóta történt

Előzmények