Pletyka: Blu-ray olvasó és állandó internetnetkapcsolat az XBOX720-ban

A most következő információkat tessék pletyka szintjén kezelni, hiszen eddig még semmiféle hivatalos bejelentést nem tett a Microsoft a következő generációs konzoljával kapcsolatban. A VG247 oldal tudomást szerzett arról, hogy a Microsoft állítólag az eddig csak XBOX720 néven emlegetett masina részletes leírását kiadta néhány külső partnere számára, valamint hogy megerősítette számukra a megjelenésének időpontját is, ami 2013 karácsonyán lesz.

Az információk szerint a következő generációs XBOX mégis rendelkezni fog optikai meghajtóval, mégpedig egy Blu-ray lejátszóval. A gépben két AMD 7xxx szériához hasonló GPU foglal majd helyet, de nem úgy, mint azt asztali PC-k esetében láthatjuk. A CrossFire rendszerrel ellentétben az XBOX720-ban dolgozó kártyák egymástól függetlenül fognak működni, azaz mindkét GPU különálló feladatot hajthat végre egy időben, nem úgy mint a PC-nél, ahol felosztják egymás között a munkát.

Az új Microsoft konzolnak egy négy vagy hatmagos processzora lesz, melyek közül egyik core az operációs rendszer, egy másik pedig a Kinect vezérléséhez lesz dedikálva. Az információk szerint állítólag a következő generációs Kinect már alapból bele lesz építve az XBOX720-ba. A VG247 oldal azt is írja, hogy a forrásuk szerint az XBOX720-on már állandó internetkapcsolatra is szükség lesz a programok futtatásához, ezzel védekeznek ugyanis a kalózkodás ellen.

A fenti információk egy Crytek alkalmazott által írt, majd gyorsan eltávolított Twitter bejegyzésből származnak, melyben többek között tudatja, hogy egy "Durango summit"  nevű rendezvényen vett részt február végén Londonban (A Durango állítólag az új MS konzol kódneve). A bejegyzés többi részei a már fent is közölt részletek voltak.

A Microsoft korábban elmondta, hogy 2012-ben nem mutatnak be semmiféle új információt, ami a következő generációs konzoljukkal kapcsolatos lenne, így részükről 2013 előtt nem várhatunk hivatalos XBOX720 bejelentést.

Több játékfejlesztő cég vesz fel mostanában új alkalmazottakat, olyan megjelöléssel, hogy a "következő generációs, vagy jövőbeli generációs rendszerekkel" kell dolgozniuk. Ezek között utoljára a Lionhead és a Bethesda hirdetését olvashattuk.

Azóta történt

Előzmények