Péntektől hazánkban is megvásárolható a PlayStation TV

Pont egy éve jelent meg Japánban az eredetileg PlayStation Vita TV névre hallgató eszköz, amely lehetővé tette, hogy a gyártó aktuális kézikonzoljára készült játékokat a televízió képernyőjén is lehessen játszani. Az aprócska eszköz megálmodásakor a Sony valószínűleg úgy gondolta, hogy a Vitára készült szoftverek már elég jó minőségűek azon, hogy ne csak a 5 hüvelyken, 544 x 960 pixelen lehessen élvezni őket. Az okostelefonos játékok töretlen fejlődése következtében azonban a Vita nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért márciusban az időközben PlayStation TV-re átnevezett eszköz megkapta a PlayStation 4 játékok streamelésének lehetőségét, ami az európai premier során már a húzó funkció lett.

PlayStation TV megjelenés Magyarországon
Itthon kizárólag feketében lesz megvásárolható a PlayStation TV.

A mindössze 105 x 65 x 13,6 milliméteres kiterjedésű, 110 grammos tömegű dobozban tulajdonképpen a PlayStation Vita hardvere található, ami egy négymagos ARM Cortex-A9-es processzort, 512 MB RAM-ot, 128 MB VRM-ot jelent. A belső tárhely mérete 1 GB, amely legfeljebb 64 GB-os PS Vita memóriakártyával bővíthető (igaz, Európában legfeljebb 32 GB-os méretű kártyát lehet kapni). A HDMI-kimeneten keresztül legfeljebb 1080i-s képet vetíthetünk a tévére, a hálózati kapcsolat pedig 802.11b/g/n-es WiFi-n vagy 10/100-es Etherneten keresztül oldható meg. Az elvárt működéshez egyébként ez utóbbi javasolt, vezeték nélküli összeköttetéssel inkább csak 802.11n-es hálózati eszközök esetében érdemes próbálkozni.

A PlayStation Vita játékok futtatása egy érdekes lehetőség, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a DualShock 3 és DualShock 4 kontrollereket támogató eszköz az érintőkijelző és a tapipad hiánya miatt nem képes minden Vitára írt játékot futtatni, pedig eleve nem túl nagy a választék (a támogatott szoftverek listája ide kattintva érhető el). A DualShock 3 játékirányítót egyébként csak kábelen keresztül képes felismerni a hardver, a DualShock 4-nél működik a Bluetooth kapcsolat is.

Balról jobbra: bekapcsológomb, PS Vita kártyahely, USB 2.0, HDMI-kimenet, Ethernet és tápkábel
Balról jobbra: bekapcsológomb, a memóriakártya helye, USB 2.0, HDMI-kimenet, Ethernet és tápkábel

Sokak  számára talán érdekesebb lehetőségnek tűnik a PS One, PSP, PS Mini címek elindításának opciója, azonban hazánkban ezekből a szoftverekből sem érhető el túl sok. A PlayStation TV PSP-s kártyákat sajnos nem tud fogadni.

A dizájnos dobozban az eszköz mellett HDMI-kábelt, AC-adaptert és kábelt, valamint három digitális letöltőkódot találunk majd a Worms: Revolution Extreme, a Velocity Ultra, valamint az OlliOlli című játékokhoz. A most péntektől, azaz 2014. november 14-től elérhető újdonság ajánlott fogyasztói ára 32 990 forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Idén 20 éves a PlayStation

    Immáron két évtizede, hogy a Sony kiadta a világ egyik legsikeresebb konzolját.

Előzmények