Oculus Rift - Ilyen volt az előadás

Míg a legtöbben a magyar idő szerint június 15-én hajnali órákban induló E3-ra várnak, addig az Oculusnál úgy döntöttek, hogy a nagy expó előtt tartanak egy előadást, amelyen a VR eszközükről esik majd szó. Kis késéssel ugyan, de elkezdődött az előadás, amelyen lerántották a leplet az Oculus Rift végső kiadásáról.

Ahogy látni lehet, egy-két helyen finomítottak a kinézeten, valamint kiderült, hogy a szemüvegesek számára is kényelmesen használható eszközről lecsatlakoztatható lesz a headset rész is. Ahogy látszik, a kamera is megváltozott, valamint a bemutató alatt azt is leleplezték, hogy minden csomagban megtalálható lesz egy Xbox One kontroller is, amely a nemrég bejelentett vezeték nélküli adapterrel együtt lesz használható a Rifttel.

A bemutató egyik érdekessége az volt, hogy hirtelen megjelent az Xbox-os Phil Spencer, és bejelentette, hogy a Windows 10 és az Xbox One között stream szolgáltatást az Oculus Rift is támogatni fogja, viszont ez csak annyiban fog kimerülni, hogy a VR eszköz egy digitális szoba falára vetíti majd ki a játékok képét.

Az előadás alatt bemutatták a továbbra is igen impozáns EVE: Valkyrie című játék VR változatát, valamint néhány újdonságot is láthattak az érdeklődők, de ezek mellett a jövőben több minőségi játék is várható majd Oculus Rift támogatással, hiszen a csapatnak sikerült olyan fejlesztőket megnyernie, mint a Square Enix, vagy a Ready at Dawn.

Természetesen a legtöbb embert a VR eszköz pontos ára, a hivatalos minimum gépigény, valamint a pontos megjelenési dátum érdekelte, de az előadás alatt erről nem kaptak felvilágosítást az emberek. Ami biztos, hogy a csomag 2016. első negyedévétől lesz kapható, további információkat a jövő héten induló E3-on tudhatnak meg a leendő vásárlók.

Mielőtt az előadásnak vége lett volna, egy plusz újdonságot azért még bedobtak a készítők, ugyanis leleplezték az Oculus Rift saját felhasználói felületét, valamint bejelentésre került az Oculus Touch, amely egy egyedi, két részes kontroller lesz a Rifthez. Egyelőre a fejlesztése a korai fázisban van jelenleg, de ha sikerül mindent megoldaniuk a fejlesztőknek, akkor a jövőben akár ez is lehet a VR headset speciális irányítója.

Jelenleg ennél több konkrétumot nem lehet tudni az Oculus Rift jövöjével kapcsolatban, és bár az E3-on is kint lesz a csapat, egyáltalán nem biztos, hogy valami nagyon komoly bejelentésre kell számítani, de a pontos árról valószínűleg lehullik majd a lepel.

Azóta történt

Előzmények