Nintendo tervek - Wii2 csak később, 3DS eladások

Iwata elmondása szerint egyelőre kár lenne a Wii2-ről beszélni, mivel nincs tervben, hogy a közeljövőben megjelenne. Úgy véli, hogy amíg a fejlesztők kellő mennyiségű ötlettel állnak elő, amik a Wii felhasználók számára meglepetéseket jelentenek, addig nem állnak elő az utóddal. Ha már nem lesz kellő mennyiségű meglepetés, jöhet a Wii2. Szóval egyelőre ne álmodozzunk az új asztali Nintendo konzolról.

Természetesen szót ejtett a 3DS-ről is, aminek terveik szerint meg kell haladnia a DS eladásait, ami jelenleg 140 milliónál tart. Ennek az eléréséhez véleményük szerint reális esélye van a 3DS-nek, mivel a játék mellett kellő mennyiségű plusz szolgáltatást is biztosít. Példának a 3D kamerát és a 3D filmek lejátszásának a lehetőségét sorolta fel.

Tény, hogy Japánban jól nyitott a gép, nagyon hamar eladták a 400 000-es kezdőkészletet, de azért még nagyon az elején vannak, és nem szabad elfelejteni, hogy a DS óta már nagyon sok hordozható alternatíva kínálkozik, amik szintén lehetőséget biztosítanak a játékra.

Azóta történt

Előzmények