Nintendo Direct hírek

A legutolsó Nintendo Direct-en Luigi-n volt a fő hangsúly, de emellett sok más újdonságról is szó esett.
Lássuk először a már bejelentett játékokat:

Április 19-én kerül boltokba a sokak által várt taktikai szerepjáték, a Fire Emblem: Awakening, a Japánban már több mint egy éve kapható játék végre Európában is megjelenik.

A játékkal együtt egy különleges 3DS XL csomag is érkezik

A Fire Emblem sorozatnak az Awakening már a 13. része, de ez az első, mely 3DS-re készült. Az amerikai kiadást rendkívül jól fogadta a sajtó, 92 pontos értékelésen áll jelenleg a Metacritic oldalon, a játékstílus kedvelő így biztos nem vesznek zsákbamacskát, de szerencsére április elején kapunk majd egy demót is, mely természetesen az eShop-ban lesz elérhető.

Nemcsak a Fire Emblem: Awakening kap azonban saját 3DS kiadást, hanem a március 22-én érkezőMonster Hunter 3 Ultimate is. Szintén ezen a napon érkezik majd a 3DS XL-hez készített 3DS XL Circle Pad Pro, mely egy második analóg kart ad hozzá a kézikonzolhoz.

A Wii U-s csomag tartalmaz egy Wii U Pro Controller-t

A Monster Hunter 3 Ultimate egyszerre jön 3DS-re és Wii U-ra, utóbbi szintén kap egy hardverrel egybekötött csomagot. Aki ki szeretné próbálni a játék bármelyik verzióját, az február 21-től megteheti, ugyanis ekkor kerül fel az eShop-ba a játék demója.

Szintén már bejelentett játék az Animal Crossing: New Leaf, mely most kapott megjelenési dátumot, a Japánban már majdnem 3 millió példányban elkelt játék június 14-én érkezik az európai boltokba.

Katsuya Eguchi, a játék producere tart egy kis bemutatót

Március 8-án érkezik a 3DS-re a Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate, azonban előtte ehhez a játékhoz is kapunk egy demót, február 28-án. A 3DS játék a korábban PS3-re és X360-ra megjelent Castlevania: Lords of Shadow közvetlen folytatása, melynek története során 4 különböző hőssel kell felderíteni Drakula és a Belmont család kapcsolatát. A készítők 20 órás játékidőt ígérnek.

Dave Cox, a Konami producere mesél a játékról

Végezetül pedig egy új bejelentés, ami azonban csak félig-meddig újdonság. Az eredetileg 2010-ben Wii-re megjelent Retro Studios játék, a Donkey Kong Country Returns költözik most át 3DS-re egy 3D remake formájában. A játék trailer-e letölthető a 3DS eShop-ból, a boltokba idén nyáron várható.

Azóta történt

Előzmények