Nem lesz 2 évente új GTA játék

A Take-Two egyik igazgatója, Karl Slatoff elmondása szerint sem a Rockstar Games, sem pedig a Take-Two Interactive nem tervez kiadni 2-3 évente új Grand Theft Auto játékot. Úgy véli, hogy ha ilyen sűrűn adnának ki újabb részeket a játékból az nagy károkat okozna a sorozatnak. A Take-Two minden évben egyre nagyobb versenybe kerül az Electronic Arts-szal, Activisionnel, Ubisofttal és a Square Enix-szel, amelyek arra törekednek, hogy 2 évente vagy akár sűrűbben is új játékokat adjanak ki. Viszont a Take-Two nem szeretné futószalagon gyártani a játékokat.

"Az emberek sokszor megkérdezik tőlünk, hogy miért nem adunk ki Grand Theft Auto játékot 2 évente. Számunkra az ilyesminek nincs értelme, azért, mert mindegyik GTA új innovációt, új megközelítést és tapasztalt specialistákat követel meg tőlünk. Ezeket a dolgokat 2 év alatt nem lehetséges megvalósítani. Viszont ha túlerőltetjük magunkat és 2 évente új GTA-t adunk ki, akkor a sorozat degradálódik, és az új részek megjelenése megszokássá válik. Folytatások kiadását sem tervezzük, mert a rajongóknak fontos a teljesen új történet." - mondta el Karl Slatoff.

A GTA 4 megjelenése óta 25 millió darabot értékesítettek belőle világszerte. A GTA 5 megjelenése pedig szeptemberben várható PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra.

Azóta történt

Előzmények