Microsoft - a közeljövő megjelenései

Ugyan igazán nagy dolgok nem kerültek bejelentésre, és semmi meglepetést nem mutattak be - azokat nyilván az eljövendő méretesebb rendezvényekre tartogatják -, de közzétettek egy listát, hogy mire számíthatunk a közeljövőben.

A GoW 3 végleges dobozképe
A GoW 3 végleges dobozképe

Alább a Microsoft hivatalos közleményéből vett lista olvasható:

“Gears of War 3” (Epic Games) - A szeptember 20-án megjelenő Gears of War 3 című játék multiplayer bétája április közepétől várja a sorozat rajongóit. A béta során bemutatkozik három új multiplayer játékmód és négy új pálya. A rajongók saját maguk dönthetik el, hogy mely páyákat szeretnének viszontlátni a bétában és ehhez nem kell más tenniük mint csatlakozni, majd szavazni a játék Facebook oldalán (facebook.com/gearsofwar). A szavazás a mai napon kezdődik és február 28-ig tart.

“Halo: Reach” Defiant Map Pack (Certain Affinity, 343 Industries) – A legendás Halo univerzum március 15-én tovább bővül, hiszen március 15-től elérhető lesz a “Halo: Reach” Defiant Map Pack” címet viselő kiegészítő csomag. A három új helyszínen (Condemned, Highlands és Unearthed) folytatódhat a Reach bolygóért vívott ádáz küzdelem a már jól ismert Firefight és a többi játékmódban. A pályacsomag 800 Microsoft Pontért lesz megvásárolható az Xbox LIVE-on.

“Fable III” Traitor’s Keep game add-on (Lionhead Studios) – A Fable rajongóknak biztosan jól indul a március, hiszen elsején már le is tölthetik az új kalandokat tartalmazó “Traitor’s Keep” című kiegészítőt. A Ravenscar Keep, Clockwork Island és a Godwin Estate helyszíneken  új feladatok és szereplők várják a rajongókat. A pályacsomag 560 Microsoft Pontért lesz megvásárolható az Xbox LIVE-on.

“Crysis 2” 3-D (Crytek, Electronic Arts) – Akár HD akár 3D-s televíziókról beszélünk a Crysis  lenyűgöző képi világa minden bizonnyal ámulatba ejti a játékosokat, miközben a földönkívüliek által megszállt New Yorkban vívják harcukat. A 12 szereplős multiplayer, hat különféle játékmódot tartogat az Xbox LIVE játékosok számára. A Crysis 2 Magyarországon március 25-én kerül az üzletek polcaira.

“SHIFT 2: UNLEASHED” (Slightly Mad Studios, Electronic Arts) – a Need for Speed sorozat tizenhetedik része számos újdonsággal várja a benzingőz szerelmeseit. Éjszakai versenyek, sisak kamera nézet, az autók törésmodellje mind az élethű versenyzést szolgálják. Az április 1-én megjelenő játék új többjátékos módja az Autolog technológiának köszönhetően valódi közösségi élménnyé varázsolja a száguldást, hiszen a játékosok megoszthatják egymással profiljukat, eredményeiket, képeiket és videóikat is. Az Xbox LIVE 30 milliós közössége a rajtvonalra áll és kezdődhet a verseny.

“Child of Eden” (Q Entertainment/Ubisoft) – A tavalyi E3 kiállításon több díjat is elnyert játék megálmodója Tetsuya Mizuguchi egy semmihez sem fogható élményt ígér a Kinect tulajdonosoknak. A “Child of Eden”-ben ránk váró zenére történő szinkronizált mozgás és az egyedülálló vizuális körítés újdonságot jelent mind a Kinect, mind a lövöldözős játékok világában.

“Assassin’s Creed: Brotherhood” The Da Vinci Disappearance game add-on (Ubisoft) – Az ACB-hez készült kiegészítő a Borgia klán bukását követően játszódik. Eizo feladata lesz megmenteni barátját Leonardo Da Vinci-t egy titkokzatos szektától. A történeti szál mellett új többjátékos helyszínt, négy új karaktert és két új játékmódot is kapunk a fejlesztők ígéretei szerint.

Fable III” for Windows (Lionhead Studios) – A klasszikus Fable sorozat harmadik része május 17-én visszatér a PC-kre! Bár a konzotulajdonosok előbb kapták meg a játékot mint PC-s társaik, de azért újdonságokban nem lesz hiány. Az izgalmas albioni kalandok mellett az NVIDIA technológiának köszönhetően 3D-s megjelenítést valamint a csak  PC-n elérhető “hardcore” nehézségi fokozatot is élvezhetik a játékosok. Azokban az országokban* ahol már elérhető a Windows Phone7 Xbox LIVE Marketplace szolgáltatás a játékosok letölthetik telefonjaikra a “Fable Coin Golf” című minijátékot is. A telefonos játék során megkeresett aranypénzeket és a három elérhető új fegyvert a játékosok később felhasználhatják a Fable3 Xbox 360-as vagy PC-s változatában is.

“Age of Empires Online” for Windows (Gas Powered Games) – Bemutatkozik a jól ismert RTS (valósidejű stratégia) legújabb generációja. Az “Age of Empires” egy élő, folyamatosan változó online világba invitálja a játékosokat. Az ingyenes játékmód sokszínűsége és a fizetős tartalmak széles választéka lehetővé teszi, hogy mindenki a lehetőségeihez mérten vegye igénybe a játékot.

“Torchlight” (Runic/Microsoft Game Studios) - A PC-n már több mint 800,000 példányos eladásokkal büszkélkedő Torchlight immáron elérhető az Xbox LIVE felhasználók számára is. A konzolra átírt változat egy a kontrollerrel is egyszerűen irányítható felülnézetes szerepjáték számtalan kalandos küldetéssel. Karaktered mellé egy új kísérőállatot is kaphatsz valamint lehetőséged nyílik ajándéktárgyakat küldeni Xbox LIVE-on keresztül a barátaidnak. A játék március 9-én jelenik meg és 1200 Microsoft pontért lesz megvásárolható.

“Beyond Good & Evil HD” (Ubisoft) - Lépj be a Beyond Good & Evil HD® futurisztikus világába az Xbox LIVE-on! 2435-öt írunk ahol semmi sem az aminek látszik és az igazság felfedezése az egyetlen mód, hogy véget vess a zsarnokságnak. Egy Jade nevű kiváncsi riportert irányítva kell hol lopakodva, hol nyers erőt használva, hol rejtvényeket megoldva győzedelmeskedni az elnyomó hatalommal szemben. A játék március 2-án jelenik meg és 800 Microsoft pontért lesz megvásárolható.

Azóta történt

Előzmények

  • Child of Eden

    Tegnap megtudtuk, hogy hónapokon belül megérkezik a Child of Eden, de lezajlott egy Microsoft bemutató is ahol ezt is prezentálták.

  • Shift 2 - fejlesztői napló a realizmusról

    A Shift 2 esetében már többször hangoztatták, hogy valódi autóverseny élményt kívánnak átadni, most ezt próbálják alátámasztani egy videóval.

  • Gears of War 3: Megjelenési dátum

    A Microsoft ismertette az Epic Games által kiadott, XBOX360-exkluzív GoW 3 megjelenési időpontját.

  • Shift 2 - Pagani Huayra

    A múlt héten jelentette be az EA, hogy kizárólag a Shift 2-ben lesz megtalálható az új Pagani, amiről most egy videót is mutattak.