Mass Effect 3: Vindication - Egy 539 oldalas könyv, ami kijavítja a sztorit

Aki játszott a Mass Effect című trilógiával, biztos emlékszik még a harmadik rész végén lévő ominózus "hivatalos" befejezésre, melyben a történetet kurtán-furcsán lezárták, majd a folytatást DLC-k vásárlásával ígérték. Végül valóságos háború robbant ki a széria rajongói és a készítők között. (Nem akarok ismétlésbe bocsátkozni, aki esetleg nem hallott a fiaskóról, az olvassa el ezt a cikket és a hozzá kapcsolódókat).

A lényeg annyi, hogy még most is, miután a BioWare kiadta az Extended Cut DLC-t, ráadásul több olyan rajongói film és magyarázat is napvilágot látott, melyek alapján azok állítása bizonyíthatóbb a korábbi részekben is, még mindig jócskán akadnak elvarratlan szálak. A Mass Effect 3: Vindication című könyv épp ezeket a homályos, kimaradt, vagy éppen pontatlanul megírt részleteket igyekszik betölteni.

Nem lett épp szűkszavú alkotás a Gerry Pugliese által írt könyv, mintegy 539 oldalon keresztül tartalmaz kiegészítéseket, korrekciókat, érdekességeket és új információkat a Mass Effect 3 történetével kapcsolatban. Megismerhetünk belőle új végkifejleteket, új románcokat, ellenségeket, karakter-kasztokat, képességeket, koncepciós rajzokat, átvezetőket, küldetéseket, War Asset-eket és egyéb hasonló információkat.

Akit érdekel, az innen letöltheti a Mass Effect 3: Vindication című könyvet (PDF formátum, 13,8 MB). Ám előtte mindenképp érdemes tisztában lennünk, hogy ez nem hivatalos kiegészítés, így nem kapunk általa bónuszt a játékhoz. Ez pusztán egy Gerry Pugliese által készített mű, melyben igyekszik helyrehozni - esetleg kijavítani - a BioWare által kreált káoszt.

Azóta történt

Előzmények

  • Mass Effect 3: Ünnepeljük meg hőseinket

    Egy 72 perces rajongói videó látott napvilágot, melyben bemutatják számunkra, miként képzelték el az egyik lehetséges végkifejletet.

  • Mass Effect 3 - Bemutató

    Megérkezett az idei év egyik legjobban várt játéka, lássuk hogy valóban olyan jól sikerült-e, mint ahogyan azt a külföldi oldalak állítják.

  • Mass Effect - Nosztalgia bemutató

    Már nincs két hónap a Mass Effect 3 megjelenéséig, így ideje felelevenítenünk a trilógia kezdetét is, azaz lássuk, hogyan kezdődtek Shepard parancsnok kalandjai.