Mass Effect 3: Sok DLC-re számíthatunk

Az idei esztendő egyik meghatározó címe lesz a Mass Effect 3, a BioWare sikerjátéka azóta töretlen népszerűségnek örvend, mióta 2007. novemberében megjelent XBOX360-ra. A PC-s játékosoknak egészen 2008. májusáig kellett várniuk a számítógépes változatra, de kétségkívül megérte türelmesnek lenni, hiszen egy valódi legenda született meg Shepard parancsnok és a Normandia legénységének kalandjai folytán.

A Mass Effect 2-ben mutatkozott be az Electronic Arts "10 dolláros stratégia" nevű rendszere, amit azóta Online Pass-ként ismerhetünk, azaz minden játékhoz a később érkező DLC-ket csak az új játékot vásárlók tölthették le, akik használtan jutottak hozzá, azoknak 10 dollárért egy új kódot kellett venniük. Ez a rendszer az EA és BioWare számára beváltnak tekinthető, hiszen a Mass Effect 2-höz már lényegesen több DLC-t adtak ki, mint az első részhez, a harmadik epizódban pedig ezt még tovább kívánják fokozni.

Casey Hudson, a franchise főnöke elmondta, hogy a Mass Effect 3-hoz multiplayer és egyszemélyes DLC-ket is kiadnak, nem sokkal megjelenés után. A BioWare vezető szerint azonban főképp a történet bővítését helyezik előtérbe a DLC-kkel, új karakterek, valamint történeti szálak későbbi hozzáadásával, ugyanis a Mass Effect 2-ben is ezek voltak inkább sikeresek (Pl.: Shadow Broker). Casey Hudson elmondása szerint ezeket a DLC-ket egyfajta "kalandokként" kell felfogni, azaz amennyiben már van mentett állásunk a Mass Effect 3-ban, akkor bármikor elkezdhetjük a DLC-k történetét végigjátszani.

A BioWare főnök végül titokzatosan csak annyit mondott, hogy nem ok nélkül szeretnék tovább bővíteni a játék történetét. Mindenesetre a Mass Effect 2-höz kijött DLC-k között is valóban voltak olyan darabok, amik megérték a pénzüket, reménykedjünk benne, hogy ezúttal nem esnek át a ló másik oldalára, és minden sallangot kitalálnak, csak hogy kiadhassanak egy újabb DLC-t (Lásd: ruha- és fegyverpakkok).

A Mass Effect 3 megjelenése március 6-án várható az Egyesült Államokban, míg Európában március 9-én érkezik meg, PC, PS3 és XBOX360 platformokra.

Azóta történt

Előzmények