Mass Effect 3: Első konkrét információk!

A Game Informer következő számának borítóján a Mass Effect 3 szerepel. A címlapon Shepard parancsnokot láthatjuk, a hátoldalon pedig a Földet, amit éppen lerohannak a Reaper-ek. Végre megérkeztek az első konkrét információk a BioWare következő nagyágyújáról, így gyorsan meg is osztjuk azokat veletek.

FIGYELEM! A további leírás nyomokban SPOILERT tartalmazhat, így akik nem játszottak még a Mass Effect szériával, azok óvatosan olvassanak tovább!

Az első és legfontosabb hír mindenképpen az, hogy a Mass Effect 3 története onnan kezdődik majd, ahol a The Arrival című ME2 DLC véget ért. Főhősünk éppen a DLC-ben elkövetett tettei miatt áll a tanács előtt egy tárgyaláson. Ám közben a Reaperek megkezdik a Föld elleni inváziót, így Shepard a prológus során kénytelen elmenekülni, majd a Normandy SR2 segítségével ismét egy csapatot kell építenie, hogy felvehessék a harcot a Reaper-ek ellen.

A trilógia záró fejezetében ismét visszatérnek az előző részekben megismert szereplők is. Akikről eddig már biztosan tudni lehet, hogy velünk tartanak majd a Mass Effect 3-ban, azok a következőek lesznek: Garrus, Liara, Kaiden vagy Ashley, valamint egy James Sanders nevű fickó (Talán ő volt az, akit az első ME3 bemutatóban láttunk, de ez nincs megerősítve). Wrex, Mordin, Legion és Anderson is visszatér, ha nem haltak meg az előzmények során, de egyelőre ők még nem voltak lehetséges csapattársként megerősítve. Az öngyilkos küldetés túlélői természetesen szintén csapattársak lehetnek majd a folytatásban.

A Mass Effect 3-nak nagyon összetett befejezése lesz, amit többek között az is befolyásol majd, hogy kiket veszünk be a csapatunkba, valamint hogy kikkel megyünk majd küldetésekre. Ez tehát azt is jelenti, hogy a többszöri végigjátszások alkalmával eltérő csapatot is lehetőségünk lesz építeni, ami egy nagyszerű hír!

A Cerberus-nak, valamint az Illusive Man-nek is kiemelt szerep fog majd jutni a Mass Effect 3-ban. A magazin szerint a játékban a Cerberus szintén meg akarja majd ölni Shepard-ot, de az egyelőre ismeretlen, hogy milyen okból. A játékban lévő RPG elemeket továbbfejlesztik majd, de nem térnek vissza a Mass Effect 1 alapjaihoz.

A karakterek képességeinek tekintetében nagyobb szabadságunk lesz. Például a skillek többfelé fognak ágazni, és többször is fejleszthetőek lesznek majd, nem csak egyszer. A fegyverek tekintetében is változások lesznek. Például ezentúl minden kaszt tudja használni valamennyi fegyvert, de limitálva lesz, hogy mennyit tarthatnak maguknál. Továbbra is csak a Soldier fogja majd tudni egyszerre használni valamennyi fegyvert.

A fegyverek maradnak ugyanazok, melyeket megszokhattunk a második részben, viszont visszahozzák az első részbeli fejlesztéseket, tehát lehetőségünk lesz majd őket modifikálni, távcsövekkel, tárakkal, ilyesmivel. A korábbi szóbeszédekkel ellentétben viszont a Mass Effect 3 egyáltalán nem fog multiplayert tartalmazni, kizárólag az egyjátékos történetre fókuszál.

A Mass Effect 3 természetesen a széria utolsó darabja lesz, melyet ismét a BioWare készít és az Electronic Arts fog kiadni PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra egyaránt. A játék megjelenése 2011. végén várható.

Végezetül pedig, azok számára, akik netalántán úgy fognának bele a Mass Effect 3-ba, hogy nem játszottak még az előző részekkel, lehetőség lesz, hogy egy interaktív képregény segítségével - mint amelyet a PS3-as ME2-nél is láthattatok - átélje a történet fontosabb cselekményeit.

Azóta történt

Előzmények