Mass Effect 3: Csak angolul

A tegnapi nap folyamán lezajlott a web4 karácsonyi találkozója, ahol is az RPGames oldal munkatársa meginterjúvolta a Mass Effect 2-t fordító csapat egyik jeles képviselőjét. A kérdés természetesen az volt, hogy várható-e a trilógia záró epizódjának magyar lokalizációja?

Az úriember egy elég meglepő bejelentéssel állt elő, miszerint az Electronic Arts a második rész lefordítása után a harmadik epizódnál már csak azokban az európai országokban készít lokalizációt, aminek legalább 20 millió lakosa van. És még az sem jelent egyértelmű garanciát. Így tehát Magyarország biztos kimarad a listából, ha valóban feltétel a 20 millió lakos megléte.

Ha ez valóban így van, akkor majdnem biztosra vehetjük, hogy nem lesz magyarra lefordítva a Mass Effect 3. A rajongók természetesen elkezdtek tiltakozni, és egy petíciót is készítettek, amit reményeik szerint legalább 10.000 játékos aláír. Erre talán felfigyelnek az Electronic Arts-nál is, és megfontolják a lokalizációt, ha már az eddigi részek megjelentek magyarul, a záró fejezetnek is illene.

A petíciót itt találjátok, írjátok alá minél többen!

A Mass Effect 3 mellett a szintén EA-BioWare által jegyzett Dragon Age II sem lesz elérhető magyar felirattal, úgy látszik, hogy a magyarra fordított játékoknak lassan leáldozik. Habár az RPG játékosok többségét nem izgatja a dolog, hiszen az igazi szerepjáték rajongók továbbra is angolul játszanak, még ha elérhető is magyar fordítás. De aki "Nóó szpííkk engliss", az már kevésbé örül ennek a fordulatnak.

Azóta történt

Előzmények