Mass Effect 3: A From Ashes című DLC-t a játék elkészülte után készítették

Úgy tűnik, hogy sok játékos panaszkodott a BioWare fórumán a Mass Effect 3 megjelenése napján elérhetővé váló "From Ashes" DLC-t illetően, miszerint azt a készítők direkt kivágták a játékból, hogy azután extra bevételt termelhessenek vele. A BioWare főnöke, Casey Hudson ezért egy Twitter-üzenetben tudatta a játékosokkal: a DLC-t a játéktól függetlenül készítették.

A BioWare főnök azt is elmondta, hogy a Mass Effect 3 tartalmának befejezése (Content complete, azaz a teljes tartalmi állapot elérése) után a hibák kigyomlálása, valamint a játék lemezeinek legyártása, ellenőrzése és kiszállítása nagyságrendileg három hónapot vett igénybe. A From Ashes című DLC-t ezalatt a három hónap alatt készítették el, párhuzamosan az alapjáték utolsó simításaival.

Casey Hudson elmondása szerint egy DLC csomagot gyorsan le lehet ellenőriztetni, ráadásul itt nincsenek gyártási és kiszállítási követelmények, tehát amennyiben egy csapat minden igyekezetével arra összpontosít, képes lesz azt időben befejezni, hogy a játékosok már az első napi megjelenéskor elkezdett végigjátszás során megkaphassák azt.

A Mass Effect 3 esetében annak tartalmát készítő programozók már január folyamán elkészültek a munkálatokkal, és egyből áthelyezték őket a DLC munkálatainak elkezdéséhez, hogy majd azt ingyen adhassák a CE mellé, valamint a normál kiadás vásárlói is megvehessék azt a megjelenés napján.

A játékosok felháborodását az váltotta ki, amikor nemrég hivatalosan is megerősítették az első napon 10 dollárért megvásárolható "From Ashes" DLC valódiságát. Ekkor többen arra panaszkodtak, hogy ez pusztán egy újabb "lehúzás", azaz az alapjátékból vágták ki ezeket a tartalmakat, csak azért hogy több pénzt csikarjanak ki a vásárlókból.

Ennek megerősítésére hivatkoznak többen arra a tényre is, miszerint az új DLC-t kizárólag a sokkal drágábban árult N7 CE vásárlói kapják meg ingyen, a normál verzió tulajdonosainak már fizetniük kell érte. Ezért állítják azt, hogy emögött az EA-BioWare páros haszonszerző céljai állnak, hiszen ha nem így lenne, akkor az új DLC minden újonnan vásárolt példány mellé járna, nem csak a majdnem kétszer annyiba kerülő gyűjtői kiadáshoz.

Azóta történt

  • Mass Effect 3: Virtuális túra és románc kérdések

    Bemutatják nekünk a megújult Normandia fedélzetét, valamint elmagyarázzák, miért is lehet majd a Mass Effect 3-ban azonos neműekkel is románcot kezdeményezni.

  • Mass Effect 3 - videoelőzetes

    Melyik az a játék ami már a harmadik részénél tart, a jövőhéten jelenik meg és az emberiséget kell benne megmentenünk? Persze, hogy a Mass Effect 3! Megjelenés előtt itt az videoelőzetes, hogy könnyebb legyen a döntés.

  • Mass Effect 3: Launch trailer

    Már csak pár nap és megjelenik a Mass Effect 3, a BioWare ezért kiadta a hivatalos launch trailert.

Előzmények