Leállt a Ubisoft DRM szervere, játszhatatlan az Assassin's Creed 2

Úgy tűnik, hogy a Ubisoft nagyon mellélőtt az új kalózellenes megoldásával, ugyanis  még csak alig pár napja kapható az Assassin's Creed 2, és máris gondok vannak az új DRM-el.

A játék fórumát elárasztották a felháborodott vásárlók panaszai, akik tegnaptól egyszerűen képtelenek játszani az Assassin's Creed 2 PC változatával, mert a játék nem találja a kapcsolatot a DRM szerverrel (A konzolos verziókat nem érinti a probléma, azok gond nélkül működnek). Öt percig is eltarthat, amíg nagy nehezen belogol a játék, és még ha ez sikerült is, utána a mentett állás visszatöltésénél ismét elszáll, mivel nem talál folyamatos kapcsolatot a Ubisoft DRM szerverével.

A Ubisoft részéről eddig csak az egyik Community Manager-ük reagált a meglehetősen indulatos kommentekkel teleírt fórumban, miszerint gondjaik adódtak a játék online kiszolgáló rendszerével. Elmondása szerint ez a probléma nem érinti azokat, akik már játsszák az Assassin's Creed 2-t, viszont akik most akarnának új játékot kezdeni, azok tapasztalhatnak olyan hibákat, hogy nem találja a játék a szervereket (És mivel az Assassin's Creed 2 csak pár napja kapható, így jócskán akadnak, akik a frissen vásárolt játékkal képtelenek játszani).

Mindazonáltal, mivel ez a probléma pont vasárnap történt, így a Community Manager is csak annyit tudott mondani, hogy bár szerinte is elfogadhatatlan a hosszú állási- és bejelentkezési idő (Különösen annak fényében, hogy állítólag folyamatos megfigyelés alatt tartják a DRM szervert), jelenleg csak annyit tud ígérni, hogy holnap (azaz ma) első dolga lesz információt szerezni a hiba okáról, és sürgetni fogja annak kijavítását.

A Ubisoft-nál azóta már dolgoznak a probléma elhárításán, és elnézést kérnek mindenkitől az okozott kellemetlenségek miatt. Állításuk szerint ez nem fog megismétlődni.

Azóta történt

Előzmények