Márciustól ingyenes lesz a The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls Online tavaly jelent meg PC-re, de többek között a havidíjas előfizetési rendszer, valamint a játékmenetbeli problémák miatt nem mondható túl népszerűnek. Néhány héttel ezelőtt röppent fel az a szóbeszéd, miszerint átáll a játék a free-to-play üzletpolitikára. Úgy tűnik, hogy a pletyka részben igaznak bizonyult, a Bethesda eltörli a program előfizetési rendszerét, az alapjátékot azonban így is meg kell venni.

Az előfizetés helyét a mikrotranzakciók veszik át, valamint jön a Plus program is, amely egy előfizetési rendszer lesz, amiért cserébe különböző tárgyakat, extrákat kapnak az érdeklődők. A tervek szerint a havidíjat véglegesen március 17-től kezdődően törlik el, ekkortól lehet ingyenesen játszani a játékkal.

Mindezek mellett bejelentették a konzolos kiadásokat is, így Xbox One-on, valamint PlayStation 4-en is játszható lesz a program június 9-től. Természetesen Xbox Live, valamint PSN előfizetés szükséges lesz a futtatáshoz. Aki további részletekre kíváncsi, a készítők honlapjának FAQ részében biztosan talál válaszokat a kérdésére.

Azóta történt

Előzmények