Linuxos játékok a GOG-on

Régebben minden fórumos vita, amely linux kontra világ zajlott, eljutott arra a szintre, amikor a vasbeton érv (miszerint a pingvines operációs rendszeren nem lehet játszani) többé-kevésbé pontot tett az ügy végére. Noha arról még nem beszélhetünk, hogy minden nagyobb kiadó beállt volna a független rendszer mögé, de az biztos, hogy a retrórajongók számára most eljött a Kánaán.

Linuxos játékok a GOG-on!

A GOG.com ugyanis bejelentette, hogy számtalan régi klasszikus és független csoda mostantól másolásvédelem nélkül megvásárolható a weboldalukon Linuxra is. A kihirdetés egyik legnagyobb pikantériája az, hogy a cég mérnökei számtalan olyan, ez idáig elérhetetlen legendát is átkalapáltak pingvin-kompatibilisre, amelyeket eddig nem lehetett ott nyüstölni: a FlatOut első két része, a Pirates! Gold Plus, vagy éppenséggel a Sid Meier's Colonization is friss munka az operációs rendszerre, de a teljes listán több, egyéb érdekes játék is helyett kapott. A bejelentés része, hogy mostantól fogva igyekeznek minél több izgalmas címet átdolgozni linuxra, ráadásul egy speciális akció keretében szép kis leárazás is zajlik a digitális üzletben.

Azóta történt

  • Heti retro bemutató: Blood

    Visszatérés abba a korba, ahol egy jó FPS-hez elég volt némi horror, egy csiper paródia, meg persze hatalmas fegyverek!

  • Megújult a GOG.com

    Mostantól fogva euróban fizethetünk Magyarországról a különböző régiségekért és független csodákért, ráadásul már filmeket is nézhetünk és vásárolhatunk rajta.

Előzmények