Leállt a Star Wars 1313 fejlesztése?

A Star Wars 1313-ról először és utoljára a tavalyi E3-on hallhattunk, amikor is bejelentették a játékot, azóta pedig csend van róla, ami újonnan bejelentett játékok esetén annyira talán nem is szokatlan, de érdemes megvizsgálni a körülményeket.

A játék a 2012-es E3 egyik nagy meglepetése volt a Watch_Dogs-al együtt, melyről azóta kiderült hogy egy vérbeli next-gen cím lesz és hát a Star Wars 1313 képeit elnézve gondolom nem lepődne meg senki, ha szintén a következő generáció egyik leendő tagját látnánk.

Azonban azóta történt pár érdekes dolog a Star Wars univerzummal, többek között a George Lucas eladta az egészet 4 milliárd dollárért a Disney-nek, akik pedig a hírek szerint inkább a közösségi játékokra fókuszálnak a közeljövőben. Emiatt repült fel a pletyka, hogy bizonyos források szerint leállt a játék fejlesztése, amire a LucasArts válasza az volt, hogy a produkció nem állt le, de semmi többet nem mondanak vagy mutatnak a játékról. A nemrég történt PS4 bejelentés jó alkalom lett volna újra megmutatni a Star Wars 1313-at és egyúttal igazolni, hogy egy next-gen címről van szó, azonban ez nem történt meg.

Lehet, hogy a készülő új Star Wars filmek miatt van ez az egész? Szinte biztos, hogy a filmek mellé játékok is fognak érkezni, így az 1313 fejlesztőit átcsoportosíthatták, hogy a filmek játék változatain dolgozzanak? Talán hamarosan kiderül, mindenesetre kár lenne ezért a játékért, hisz jó lett volna végre egy fejvadász bőrébe bújva kalandozni az ismert világokon.

Azóta történt

Előzmények