Kevés fogyott a Max Payne 3-ból

Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a Rockstar által nyolc éven keresztül fejlesztett Max Payne 3. Habár a szaksajtóban 80-90% körüli értékelések láttak napvilágot a játékról, valamint a Metacritic szerint a játékosok is hasonló véleménnyel vannak róla, az eladások száma ezt a minőséget nem igazolja.

A Max Payne 3-ból egy hónap leforgása alatt mindössze 440.000 példány talált gazdára, ami még fele sincs a L.A. Noire értékesítési adatainak. Michael Pachter elemző  szerint a játék szimplán buktának tekinthető. A Rocktar számára sem hozta be a ráfordított pénzt, hiszen mind a fejlesztők, mind pedig a kiadó ennél sokkal többet remélt.

A játék eladásainak csekély száma többek szerint pusztán annak köszönhető, hogy a kiadó szerencsétlenül választotta meg a megjelenési időpontot, ugyanis a Diablo III iránti hatalmas érdeklődés, valamint annak világrekordokat döntögető eladásai mellett sokaknak nem maradt pénzük és/vagy idejük a Max Payne 3-ra.

Hogy ez most mennyire fedi a valóságot, azt mindenkinek magának kell eldöntenie. Az is elképzelhető hogy egyszerűen a rajongók nem kapták azt a színvonalat, amire ennyi év fejlesztés után vártak. Lényeg, hogy Pachter szerint a Max Payne 3 bukta lett, és a Rockstar sem elégedett az eladásokkal.

Azóta történt

Előzmények