Jurassic Park: Megérkeztek az első képek

A GameInformer című magazin elsőnek közölt képeket és koncepciós rajzokat a Telltale Games által fejlesztett Jurassic Park című játékból, ami a nagy sikereket aratott mozifilm alapján készül (Akárcsak a Vissza a Jövőbe című játékuk, ezért is tettem az előzmények közé).

A játékot kizárólag PC-re és Macintoshra fejlesztik, és hasonlóan a Back To The Future című alkotáshoz, ez is epizodikus formában lát majd napvilágot, előreláthatóan öt fejezetre bontva. Megjelenési időpont még nincs, azonban az már most biztosnak látszik, hogy kizárólag digitális disztribúció útján lehet majd beszerezni a Jurassic Park című programot.

A fejlesztők elmondása szerint ezúttal nem egy újabb dinoszaurusz-lövöldét fogunk kapni, hanem igyekeztek komolyan tanulmányozni a filmet, és annak a történetén alapuló játékot kiadni a kezeik közül. A játék az első mozifilm cselekményei után fog majd játszódni, és azokra a kérdésekre igyekszik válaszokat adni, amik nem bukkantak elő a film folytatásaiban.         Például hogy mi történt azokkal az embriókkal, melyeket Dennis Nedry próbált kicsempészni, és a halála után elvesztek a dzsungelben?

A játék eseményei közül pár a film folytatásaival egy időben fog játszódni, azonban mivel a történetet nem a film szereplőinek szemszögéből követjük majd nyomon, így csak utalások formájában hallhatjuk majd az ismerős neveket. Tehát aki arra számít, hogy Dr. Allan Grantet, Dr. Ian Malcolmot, vagy Dr. Ellie Sattlert viszontlátja majd a játékban, az csalódni fog.

Joggal merülhet fel bennünk a kérdés, hogy akkor kik lesznek a játék főszereplői? Annyit lehet tudni egyelőre, hogy többek között az első részből ismerős veterán, Gerry Harding lányával is találkozhatunk, de a csapat többségét főleg zsoldosok és csempészek fogják alkotni, akik a fentebb már említett, Nedry által elvesztett embriótárolót megkeresni érkeztek a szigetre.

A játékban a Heavy Rain-hez hasonló történetmesélésre lehet majd számítani, a készítők elmondása alapján interaktív moziszerű élményben lesz majd részünk a végigjátszás során. A Jurassic Park főleg a nyomozásra és a sziget egyéb titkainak kifürkészésére épít majd, viszont lesznek benne akciórészek is, amikor a helyszínek körbejárása helyett a reakció lesz a fontos.

Természetesen nem létezhet Jurassic Park dinoszauruszok nélkül. A játékban felbukkannak a filmből ismert ősállatok, láthatunk Brachiosaurust, Triceratops-szot, de természetesen a Velociraptor és a Tyrannosaurus Rex sem fog hiányozni a helyi faunából.

A készítők elmondása szerint egy, a filmekben eddig még nem láthatott őskori ragadozó is fenyegetést fog majd jelenteni ránk nézve, de erről csak annyit árultak el, hogy egy éjszakai életmódot folytató állatról van szó, amit majd csak a sötét bokrok között világító szempárjáról fogunk felismerni.

Azóta történt

Előzmények