Jönnek a casual Duke Nukem játékok

A hosszú évek óta húzódó Duke Nukem Forever botrány után most újra előkerül a franchise. Ezúttal Scott Miller nyilatkozott arról, hogy folyamatosan dolgoznak a különféle kisebb játékokon, amik között be nem jelentett címek is vannak. De feltételezhetőleg ide tartozik az iPhone-os Duke és a DS-re valamint PSP-re érkező Duke Nukem Trilogy is. Ezen kívül rebesgetnek még egy XBLA változatot is, valamint a Gearbox háza tájáról is rebesgetnek egy Duke Begins című projektet.

Ja, és azért előkerült a Duke Nukem Forever is, amiről Miller azt mondta, hogy ők sohasem állították, hogy leállt a fejlesztés, annak ellenére, hogy a belső fejlesztőgárdát elküldték, még a projekt nem szűnt meg létezni.

Ezen felül pedig felmerült a kérdés, hogy miből tartották eddig fenn magukat. Miller egyszerű választ adott. Annak idején a Duke 3D-re 300 000 dollárt költöttek, ami huszonötszörösen térült meg, valamint jól hoztak a third-party konzolos Duke játékok is. A Max Payne számukra 30 millió dollárt jelentett, szemben a 2.5 milliós beruházással, és pluszban még ott van 48 millió a szellemi termékek kiárusításából is.

Vagyis ismét kaptunk amolyan jó 3D Realms szokás szerint egy "nesze semmi fogd meg jól" típusú nyilatkozatot, Duke ügyben.

Azóta történt

Előzmények