Japán legjobban várt játékai

A japán Famitsu magazin évről évre készít egy felmérést az olvasói között az általuk leginkább várt játékokról. Itt az idei lista:

1.[PS4] Final Fantasy XV
2.[PS3] Persona 5
3.[PS3] Sengoku Musou 4 (Samurai Warriors 4)

4.[PS3]Sengoku Basara 4
5.[PS4] Kingdom Hearts III
6.[Wii U] Mario Kart 8
7.[3DS] Dragon Quest Monsters 2: Iru and Luca’s Marvelous Mysterious Key
8.[3DS] Persona Q: Shadow of the Labyrinth
9.[PS4] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
10.[PS3] Psycho Break (The Evil Within)
11.[PS Vita] Freedom Wars
12.[PS3] Ryu ga Gotoku: Ishin (Yakuza: Ishin)
13.[3DS] Harvest Moon: Linking the New World
14.[PS3] Dark Souls II
15.[3DS] Puyo Puyo Tetris
16.[PS4] Ryu ga Gotoku: Ishin (Yakuza: Ishin)
17.[3DS] Super Smash Bros.
18.[3DS] Toshin Toshi
19.[PS4] Psycho Break (The Evil Within)
20.{PS4] Watch Dogs

Sokan furcsállják a helyzetet, hogy a Sony miért nem árulja még a PS4-et a saját hazájában, de szerintem ezt a listát átfutva elég egyértelmű a helyzet, a két legjobban várt játék a gépre majd csak valamikor 2014 után érkezik, ha nem később. Az is egyértelmű, hogy a Microsoft miért nem siet a japán X1 bevezetéssel, a szigetország lakóit szinte teljesen hidegen hagyja az amerikaiak új gépe, a mutliplatform címeket is inkább PS4-re várják.

Úgy látszik, hogy hiába próbálkozott a Square-Enix, a Final Fantasy XIII és társaival, nem tudta elvenni a rajongók kedvét a sorozattól, Japán leginkább várt játéka jelenleg a Final Fantasy Versus XII, vagyis a Final Fantasy XV. A nemrég bejelentett, 2014 végén megjelenő Persona 5 egyből az előkelő 2. helyre ugrott. A 3. helyen álló játék pedig talán kis magyarázat arra, hogy a Nintendo miért is vágott bele a Tecmo Koei-vel a Hyrule Warriors készítésébe, Japánban nagyon népszerű ez a fajta játékstílus.

Az egyetlen Wii U játék a listán a Mario Kart 8, a PS Vita-t pedig a Freedom Wars képviseli, mely egy Monstar Hunter stílusú játék a Sony-tól. Az utolsó helyen pedig a lista egyetlen nem japán játéka, a Watch Dogs szerepel.

Azóta történt