Ismét gyűjtést szerveznek az Areal csalói

Korábban mi is írtunk róla, hogy egykori GSC World és 4A Games alkalmazottak egy új csapatot hoztak létre West Games néven. Az első fejlesztésüknek az Areal című poszt-apokaliptikus játékot szánták, amely első pillantásra sokaknak tetszett, lévén teljesen a S.T.A.L.K.E.R. játékok stílusát követte volna.

Később azonban kirobbant a botrány, miszerint több mint valószínű hogy nem is csinálnak semmit, hiszen a korábban bemutatott anyagokat is összelopkodták, a bemutatott fejlesztők fotóit pedig egy ukrán fotómodell közvetítő weboldalról szerezték. Többek között a plágiumvádak miatt a Kickstarter felfüggesztette az Areal támogatási lehetőségét. Úgy tűnik, hogy néhány hónap pihenés után megújult erővel tér vissza a csoport, hiszen bejelentették a STALKER: Apocalypse-t.

Meglepő módon nem kell új alkotásra gondolni, egész egyszerűen fogták és átnevezték az Arealt, majd a World Wide Funder oldalán ismét egy gyűjtést indítottak, amelyen 600 ezer dollárt szeretnének összeszedni. Ha ez sikerül, a tervek szerint PC-re, majd talán később Xbox One-ra, és PlayStation 4-re jelenne meg a játék. A csapat előéletét ismerve, azonban óvatosságra intünk mindenkit, mert több mint valószínű, hogy egy újabb csalással van dolgunk.

Előzmények