Íme a Star Wars kanonizált világa

Amikor a Disney-hez kerültek a Star Wars jogok, sokan úgy voltak vele, hogy az új tulajdonosnál nem lesznek jó kezekben a Csillagok háborúja termékek, de aztán egyre többen vélték úgy, hogy a változás akár pozitívan is elsülhet. Bejelentették az új mozifilmeket, és bár egy-két nagyobb játékot töröltek végül ( Pl: Star Wars 1313), később újakat jelentettek be. (Star Wars: Battlefront)

Korábban is volt már szó arról, hogy néhány játékot és könyvet nem fognak a hivatalos kánon részének tartani, azonban a Disney most kiadott egy infógrafikát, amelyen csak azok az alkotások szerepelnek, amelyek a Star Wars univerzum részét képezik.

Ahogy a fenti képen is lehet látni, ezzel a hivatalos döntéssel végleg kizárták a kánonból a legnépszerűbb könyveket, valamint az olyan játékokat, mint például a Jedi Knight széria, vagy a Knights of The Old Republic 1. és 2. része. Utóbbiaknál sokan nem értik a döntést, hiszen mindkét játék több mint 4000 évvel játszódott a legelső mozifilm előtt.

A döntés úgy tűnik hogy végleges, de remélhetőleg a jövőben érkeznek majd még olyan játékok, amelyek minőségükben felérnek majd a KoTOR két részéhez.

Azóta történt

Előzmények