Half-Life 2: Tölthető a Cinematic Mod 11

Juergen Vierheilig kiadta a Half-Life 2 Cinematic Mod 11-es verzióját, melyben tovább finomították a játék grafikáját, zenéjét és hanghatásait. Egy teljes konverziós modról van szó, ami gyökeresen megváltoztatja a játék hangulatát, emiatt a rajongók egyik fele nem szimpatizál a konverzióval, míg a realisztikus grafikát kedvelők továbbra is szeretik.

A Cinematic Mod használatához szükség van a Steam kliensre, a teljes Half-Life 2, Episode 1 és Episode 2 játékokra, valamint a Source SDK telepítésére is. A konverzió nem indul el a Steam kliens nélkül, így mindenképp futtatnunk kell azt, még ha csak offline módban is. Játékon belül aktiválni kell a "High Quality" opciót a grafikus menüben, különösen a modellek részletességét állítsuk maximumra, ellenkező esetben animációs problémákat okozhat a nagy felbontású karakterek arcmimikája közben. Szintén ajánlott a HDR funkció bekapcsolása is.

Gépigény tekintetében egy kicsit erősebb vasra lesz szükségünk, mint az alapjátékban, de ez érthető is a képeket és a videókat nézve. Grafikus kártyából egy DirectX9-kompatibilis, minimum 512MB VRAM-mal ellátott darabra lesz szükségünk, de ajánlott inkább egy 1GB memóriával szerelt VGA-t használni. Rendszermemória tekintetében legalább 3GB RAM-ra lesz szükségünk, de ajánlott inkább a 4 GB vagy több memória megléte a teljes élvezethez.

Az alábbi videókon a Cinematic Mod 11-ből láthatunk némi mozgóképes ízelítőt:

Aki szeretné letölteni a Cinematic Mod 11-et, az a fejlesztők oldaláról beszerezheti. Installálást követően javasolt a mellékelt 11.1 verziószámú teljesítménynövelő javítás telepítése is.

Azóta történt