GTA V PC és Wii U: "Megfontolás tárgyát képezik..."

Amióta a Rockstar hivatalosan is bejelentette a Grand Theft Auto V-öt, egymás után jelennek meg a nagyobb oldalak elemzései és összefoglalásai a róla tudható információkról. Az IGN-en olvasható a vállalat alelnökével, Dan Houser-rel készült interjú, melyben a játékot érintő fontosabb kérdésekre igyekeznek választ kapni az oldal szerkesztői.

Amire viszont még mindig nem érkezett határozott válasz, az az, hogy vajon az eddig csak PS3-ra és XBOX360-ra bejelentett Grand Theft Auto V más platformokon is elérhetővé válik-e később. A Rockstar alelnökének elmondása szerint, bár nincs kizárva a játék más platformokon való megjelenésének lehetősége, viszont a jelenlegi helyzet szerint csak a PlayStation 3 és XBOX360 konzolokkal rendelkezők vehetik biztosra, hogy játszhatnak majd a GTA V-el 2013. tavaszán.

- "Minden más lehetőség jelenleg megfontolás tárgyát képezi,"- mondta Dan Houser. "Ez minden, amit egyelőre mondhatok. Külsős fejlesztők vagyunk, nem vagyunk sem Sony, sem Microsoft, sem Nintendo. Azt csinálunk, amit szeretnénk, és azon a platformon, amiben üzleti lehetőséget látunk. Ha ez az Apple-t jelenti, akkor csinálunk valamit Apple platformra is."

A Nintendo amerikai részlegének vezetője, Reggie Fils-Aime elmondta, nagyon szeretné, hogy a Grand Theft Auto V Wii U platformon is megjelenjen. Ahhoz, hogy ez bekövetkezhessen, minden tőlük telhetőt meg fognak tenni azért, hogy kialakítsanak egy olyan környezetet, ami meggyőzi a Rockstar-t arról, hogy legjobb alkotásaikat is elhozhatják a Nintendo Wii U konzolra.

Azóta történt

Előzmények