GTA 5: Telepítési problémák megoldása

Remélhetőleg közületek senki nem futott bele azokba a problémákba, melyek a Grand Theft Auto 5 megjelenését követően merültek fel. Aki digitális disztribúció útján jutott a PlayStation 3 kiadáshoz, annál előfordult, hogy sérült/hibás fájlok töltődtek le, így nem indult el a játék. Szintén megesett, hogy az XBOX360 verzióhoz hasonlóan textúra- és geometriai késések, töltögetés miatti akadozások fordultak elő, ami ott akkor jelentkezett, ha mindkét lemez tartalmát felmásolták a HDD-re.

Azóta szerencsére a három előforduló probléma közül kettőre megtalálták a megoldást. Lássuk most ezeket részletesen:

  1. Aki PSN-ről letöltötte a digitális változatot és az "error code 80029564" hibaüzenet fogadta, annak a következőt kell tennie: törölje le az eddig letöltött állományokat és szedje le újra a programot. A készítők időközben orvosolták a hibát, így újratelepítés után már jó lesz a játék.
  2. Aki a PS3 digitális változatánál a fentebbi videón látott anomáliákat tapasztalja, annak sajnos rossz hír, hogy egyelőre nem született megoldás erre a problémára.
  3. Az XBOX360 dobozos kiadás esetében a fenti probléma elkerülhető, ha nem telepítjük fel a "Play Disk" tartalmát a HDD-re. De aki rendelkezik egy 16 GB-os USB Pendrive-val, az arra is feltelepítheti a "Play Disk" adatait. Íme egy videó a változásról:

Remélhetőleg a Rockstar hamarosan azok számára is megoldja a felmerülő problémákat, akik digitális disztribúció keretében szerezték be a PS3 kiadást, elvégre ott nem lehet kivenni a "Play Disk" adatait az installációból...

Azóta történt

Előzmények