Far Cry 3: Leálltak a Uplay szerverei, nem működik a játék

Nálunk a legtöbb vásárló ma kapja kézhez a Far Cry 3 című játék dobozát, ezért igencsak súlyosan érinti a játszani vágyókat, hogy a Uplay rendszer, melyben aktiválni kell a programot, problémákkal küszködik. Sokan panaszkodnak, hogy a szerverek nem elérhetőek, így még az egyszemélyes játékkal is gondok adódhatnak, elvesznek a mentett állások, kifagy a játék, stb.

A Ubisoft egy bocsánatkérő üzenetben kért elnézést a Twitter-en, és azt ígérte a játékosoknak, hogy amilyen gyorsan csak lehet, megoldják a technológiai nehézségeket. A legérdekesebb, egyben legszomorúbb dolog az egészben, hogy ugye elméletileg a Ubisoft ejtette hírhedt "Always-on DRM" védelmét. Nos, a Reddit oldal szerint a Far Cry 3-al mégsem lehet offline módban játszani, hiába indul el a játék, menet közben elsötétedik a képernyő és nem lehet kilépni még a menüből sem, mert teljesen üres minden. Íme, ez történik, ha lekérünk valamit:

Állításuk szerint egyetlen megoldás van azok számára, akik legalább az egyszemélyes móddal szeretnének kicsit játszani: állítsák át a Uplay klienst offline módba. Onnantól kezdve állítólag a dolog működik - én még nem kaptam meg a példányomat, így megerősíteni nem tudom. Mindenesetre a Ubisoft gőzerővel dolgozik a szerverek újraindításán, remélem, hogy hamarosan helyreáll a dolog.

Azóta történt

Előzmények

  • Far Cry 3: Videónapló 4. rész

    A VG247 oldal munkatársa egy öt részes videónapló formájában fogja bemutatni a Far Cry 3 világát. Íme a negyedik rész.

  • Far Cry 3: Launch trailer és patch

    Mától kapható hivatalosan is a Ubisoft új FPS játéka, ezért kiadták a hivatalos bemutatkozó videót, valamint egy javítás is megjelent.

  • Far Cry 3: Videónapló 3. rész

    A VG247 oldal munkatársa egy öt részes videónapló formájában fogja bemutatni a Far Cry 3 világát. Íme a harmadik rész.

  • Far Cry 3: Videónapló 2. rész

    A VG247 oldal munkatársa egy öt részes videónapló formájában fogja bemutatni a Far Cry 3 világát. Íme a második rész.