Faith in Humanity Restored: Bluegift

Hiába vagyunk szak-fórumon, ide is beszivárognak a világ hírei, amiktől könnyen depresszióssá vagy cinikussá válhatunk. Jól esik egy-egy témában, vagy fórumbejegyzésben észrevenni, hogy mennyire remek emberek járnak ide. Létezik egy elég komoly kezdeményezés a PH! lapcsaládon belül, ami erre az érzésre szakosodott.

A Bluegift, mint neve is sejteti, nem másról szól, mint az ajándékozásról, méghozzá számítógépes játékok ajándékozásáról (neve másik fele pedig a létrehozójától Bluerainbow-tól ered). A közösség tagjai felajánlanak PC-s játékokat, amikre lehet jelentkezni az érdeklődőknek, és néhány nap múlva a szerencsés már játszhat is vele. Ha valakinek ez a rendszer ismerős, például a Steamgift-ből, az nem a véletlen műve – ez a házi változata, ami csakis a PH! látogatóinak szól. Folyamatos működése pedig néhány lelkes és odaadó embernek, valamint a játékokat felajánló közösségnek köszönhető.

Elég egyértelmű ugyanis, hogy a sorsolásokhoz kell nyeremény, és a nyereményhez pedig kell felajánló. Nem véletlen, hogy a kezdeményezés 2012. február 19-i indulásakor leginkább indie játékcsomagok 1-1 darabjára lehetett jelentkezni – nem mintha azokkal nem játszottak volna napokat a boldog nyertesek. Azonban ahogy egyre több ember fedezte fel a Bluegiftet, és a tényt, hogy ajándékot még digitálisan is jó adni vagy kapni, (valamint rendszeressé váltak a Steam és más akciók) szépen bővült a paletta, és ma már AAA címek is elég gyakran megfordulnak a nyereménylistában. A közösség tagjai eddig több mint 3000 játékot ajánlottak fel, közel 40 000 euró értékben, ami még úgy is lenyűgöző szám, hogy a játékok többsége bundle csomagokból, és leárazások alkalmával érkezett. És most közeledik a 2000. sorsolás, az alkalomhoz illő felhozatallal.

Bár az idő előrehaladtával, és az egyre csábítóbb nyeremények megjelenésével a részvételi szabályok kissé szigorodtak, hogy távol tartsák azokat, akik kihasználnák mások jóindulatát, bárki részt vehet a sorsolások többségén. Az első adag mindig ingyenes…

Bővebb információt a Bluegiftről és jelentkezési feltételeiről a linkeken találhattok, a sorsolásoktól pedig Bluerainbow erre szakosodott topikjában, a BlueGift @ Logout.hu-n és remélhetően ezentúl a Gamepod.hu-n is értesülhettek.

Az összefoglalóért köszönet bullseye-nak!

Azóta történt