Fagy a Splinter Cell: Conviction

A Ubisoft játékaival mostanában csak problémák vannak. A Silent Hunter V után az Assassin's Creed 2, és a The Settlers 7 is botladozva indult, mindegyiknél a DRM-el voltak problémák. A most kijött Splinter Cell: Conviction sem úszta meg az indulást zökkenőmentesen, a játék ugyanis egyszerűen lefagy a második pályán, és játszhatatlanná válik. Mivel az új Splinter Cell játék jelenleg csak XBOX360-ra jelent meg, ezért ezúttal biztosan nem a DRM a ludas.

A Ubisoft fórumát elárasztották a panaszkodó játékosok kommentárjai. Egyesek szerint az a patch a felelős a történtekért, ami kijött az XBOX Live!-hoz, ugyanis aki nem csatlakozott fel az XBOX Live!-ra, és nem update-elt, annál működik a játék. Az illetékesek először csak egy megkerülő megoldást tettek közzé, amivel elméletileg ki lehet kerülni a lefagyást. A módszer lényege, hogy ki kell üríteni az XBOX360 merevlemezének a cache memóriáját, és újraindítani a rendszert, anélkül, hogy az XBOX Live!-hoz csatlakoztatnánk a gépünket. A pontos lépések:

1. Load to the Xbox 360 dashboard
2. Choose "System Settings"
3. Choose "Memory"
4. Highlight your hard drive
5. Press "y" for device options
6. from here just choose to clear system cache

A Ubisoft állítólag időközben kijavította a hibát - legalábbis egy fórumbejegyzés szerint -, így mostantól rendesen működik a játék. Akinek továbbra is gondjai vannak, az próbálja ki a fentebb leírt megoldást, vagy egyszerűen ne update-elje fel az XBOX Live!-ot a gépén. Egy videó is felkerült a YouTube-ra a kérdéses fagyásról, íme:


Előzmények