Ez lehet a Nintendo új gamepadje?

A Nintendo a következő évben nagy dobásra készül, amelynek az alapja főleg a Nintendo NX kódnevű projekt lesz. Talán ehhez kapcsolódik a vállalat friss szabadalma is, amely egy új gamepad koncepciót tár a világ elé.

A szabadalomra vonatkozó hivatalos bejegyzés az alábbi oldalon érhető el, míg a kapcsolódó, ábrákat is tartalmazó fájl innen tölthető le.

Az új gamepad koncepció alapja az érintőkijelző lesz, amely a szokásos markolatokhoz kapcsolódik, és rendkívül szabad konfigurálást tenne lehetővé a fejlesztőknek, mivel így minden játékhoz egyedi, igényeknek megfelelő vezérlési séma tervezhető. Az érintőkijelző két szélén lesz persze két darab, gombként is funkcionáló analóg kar, amelyek a legtöbb játékhoz eleve szükségesek, illetve a hátsó részen is lesz két fizikailag is beépített gomb.

Az érintőkijelző által a koncepció bármit képes megjeleníteni, így a Nintendo ezzel továbbvinné a Wii U tabletszerű gamepadjének előnyeit. Utóbbi nem volt rossz megoldás, de a rendkívül nagy mérete miatt kényelmetlennek számított. Ez volt az a pont, ahol a Nintendo elszámolta magát, mivel bármennyire is egyedi módon használták fel a kijelzőt a fejlesztők, a tabletszerű rendszernek egyszerűen nem volt jó a fogása. Az új koncepció azonban láthatóan ötvözi a kényelmet a funkcionalitással. Természetesen a szokásos mozgást érzékelő komponensek sem maradnak majd ki.

Arról egyelőre nincs adat, hogy ez lesz-e a Nintendo NX gamepadje. Elképzelhető, hiszen valóban innovatív, de a Nintendo sok olyan szabadalmat levéd, amelyeket soha, vagy legalábbis belátható időn belül nem használnak fel. Egyelőre tehát a friss szabadalom inkább csak érdekességnek fogható fel, azzal a gondolattal azonban el lehet játszani, hogy mit szólna hozzá a piac, ha tényleg ezt a gamepadet kapná az új Nintendo konzol.

Azóta történt