Érdekes adatok szivárognak az új Nintendo konzolról

Igen érdekes pletykát hozott le a Dual Pixels. A forrás a konzolok területén tapasztaltnak számító Geno, aki korábban már több, utólag beigazolódó információt szivárogtatott ki a Microsoft és a Sony háza tájáról, így érdemes figyelembe venni, hogy miket ír.

A friss pletyka alapján a Nintendo NX csomagjának része lesz egy vezeték nélküli képtovábbítást lehetővé tevő HDMI adapter, így minden HDMI bemenettel rendelkező tévével vezeték nélkül is összeköthető lesz a konzol. Maga a masina Bluetooth kapcsolatot teremthet szinte minden kiegészítővel, így például a tabletekkel és okostelefonokkal, és ez a funkció arra is jó lesz, hogy akár a konzolon keresztül is lehessen válaszolni a mobil eszközre érkező üzenetekre. Maga a NintendoOS operációs rendszer eleve hasonlítani fog a mobil operációs rendszerekhez, különösen az Androidhoz, így viszonylag modern felhasználói felülettel lesz felvértezve, emellett erős közösségi funkciókkal fog rendelkezni.

A hardver ereje a pletyka szerint az Xbox One szintjén lesz, továbbá a PlayStation 4-hez és Xbox One-hoz hasonló az alapdizájn, így rendkívül egyszerű lesz portolni az új konzolokra megjelent játékokat. Ez többek között megerősíti az előzetes fejlesztői dokumentációkról közölt hírünket, amely szintén erre hívta fel a figyelmet. Ez azért is érdekes, mert a Nintendo a valós fejlesztőeszközöket viszonylag későn adta ki, de ha valóban rendkívül egyszerű a portolás, akkor ebből nem lesz gond. Végül érdekes adalék a gamepad analóg karjainak haptikus erő-visszacsatolása, amely számos területen felhasználható a játékok szempontjából.

Azóta történt