E.T. hazatér

Bizonyára vannak közöttetek olyanok, akik emlékeznek az Atari 2600-ra megjelent  E.T. the Extra-Terrestrial című játékra. E.T.   kalandja nem egészen úgy lett híres, ahogy tervezték, ugyanis az ipar egyik legnagyobb bukását könyvelhette el a játék. Akkorát bukott, hogy rengeteg felesleges példány maradt meg belőle, amit a legenda szerint az Új-Mexikói sivatagban ástak el.

A legenda évtizedekig tartotta magát, most viszont úgy döntöttek hogy megkeresik a több ezer cartridge-t. A terveket siker koronázta, ugyanis E.T.   tényleg a sivatagban pihent, erről tanúskodik a lenti videó is. A műveletről egyébként dokumentum film is készül.

A játék bukása egyébként annak volt köszönhető, hogy a mozifilm sikerét akarták meglovagolni a készítők, így nagyon rövid idő alatt (pár hét) csinálták meg a játékot. Ennek köszönhetően a játék unalmas lett, grafikailag és játékmenetileg is siralmasnak volt mondható.. Az Atari egyébként a végletekig tagadta, hogy bármit is elástak volna, de mint látható végül is nem értek el vele semmit. A játék egyébként a videók alapján tényleg unalmas volt.

 

Azóta történt