E3 2010: Rage bemutató

Azt hiszem, hogy az id Software nevét minden, magára egy kicsit is adó FPS rajongó ismeri, hiszen a John Carmack és John Romero által alapított műfaj koronázatlan királyáról van szó. A cég eddig kikerült játékai mind nagyon sikeresek voltak, ez nagyrészt köszönhető a John Carmack által folyamatosan fejlesztett id Tech motornak, melynek a legújabb, 5-ös verziója a Rage-ben fog debütálni.

A Rage alapvetően FPS játék lesz, melyet a készítők feldobtak egy autós résszel is, azaz különböző fajta járműveket is vezethetünk - és kell is néha -, versenyeken vehetünk részt velük, vagy szimplán csak a ránk támadó, szintén felfegyverzett járművet vezető ellenfeleinket tehetjük ily módon ártalmatlanná.

John Carmack új motorjának köszönhetően a látvány fenomenális. Az id Tech 5 motor leglátványosabb újítása a Megatexture eljárást érinti, ezt kihasználva a játékban lévő textúrák mindegyikét teljes egészében kézzel készítik majd el, minden egyes darabjának egyedi, eltérő mintázatú festése lesz, azaz nem fogunk benne ismétlődő falakat, vagy sziklákat látni.

Azóta történt

Előzmények