Dungeon Siege III: Multiban nem csak mi kapunk XP-t

Év elején írtunk a Dungeon Siege III című hack & slash RPG-vel kapcsolatban, hogy a játék kooperatív módját választva csak a fő karakter szerez tapasztalati pontokat, a többiek csak mint statiszták tudnak csatlakozni a történésekhez. Ám most kiderült, hogy az akkori információink tévesek voltak, multiban ugyanúgy kapnak XP-t a segítő karakterek is.

A játékot fejlesztő Obsidian Entertainment egy Destructoid-nak adott interjúban magyarázta el a Dungeon Siege III kooperatív módjának működését. Ezek szerint a segítő karakterek ugyanúgy fejlődnek a többszereplős játék során, mint azok, akikhez csatlakozunk.

A kalandok során alapállásban egy játékos irányítja mind a négy csapattagot, azonban barátainknak is lehetőségük van bármikor csatlakozni hozzánk egy kis kooperatív öldöklés erejéig, majd ezt megunva akármikor le tudnak kapcsolódni, anélkül hogy a többi játékosnak ki kellene lépnie a játékból. Az általuk irányított karakter vezérlését ekkor visszaveszi a gép.

Megnyugtatásul közölte az Obsidian Entertainment illetékese, hogy az összes addig megszerzett achievement és trófea elmentődik a játékos profiljába is, tehát attól, hogy kooperatív módban szerezte ezeket egy másik történethez kapcsolódva, nem fognak elveszni. Sőt, lesznek olyan eredmények is, melyeket csak a multi során szerezhetünk meg.

Annyi megkötés lesz, hogy ha csatlakozni akarunk egy meglévő Dungeon Siege III kooperatív játékhoz, csak olyan karaktert választhatunk, akit még nem irányít más. De ez természetesen logikus is, hiszen a történet szempontjából nem lenne ésszerű, ha egy csapattag négyszer szerepelne a képernyőn.

A Square Enix korábbi bejelentésének értelmében a Dungeon Siege III című játék európai megjelenésére 2011. május 27-én kerül sor, mégpedig először a sorozat történelmében nem csak PC-re, hanem PS3-ra és XBOX360-ra is.

Azóta történt

Előzmények