Dragon Age: Inquisition - Dinamikus párkapcsolatok

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Dragon Age: Inquisition című játékban is helyet fog kapni a romantikus szál, ám ezúttal sokkal bonyolultabb, többféle típusú kapcsolat kialakítását lehetővé tévő formában. Eddig úgy alakult ki kötelék a csapattagok és főszereplő között, hogy meghozott döntéseink és cselekedeteink függvényében egyre jobban megkedveltek minket. Ám ha valaki komolyan megharagudott ránk, akkor esélyünk sem volt vele romantikus kapcsolatot kezdeményezni.

Az Inquisition esetén ez már nem így lesz, sőt, akár azzal is romantikus kapcsolatot folytathatunk, akivel egyébként ki nem állhatjuk egymást. Persze emellett megmaradnak a korábbi lehetőségeink, azaz udvarolhatunk és kedveskedhetünk kiválasztottunknak, mint eddig. Az is megtörténhet, hogy egy barátunkkal történő bolondozás során elsütött poén következménye lesz egy könnyed puszi, melyet komolyabb kapcsolat is követhet, de aki pusztán csak szórakozásra vágyik, egyéjszakás kalandokba is bocsátkozhat, nem lesznek megkötések.

A BioWare megerősítette, hogy karakterünk számára potenciális szerelmi lehetőség nyílhat Cullennel, akit eddig minden részben láthattunk, valamint Cassandra Pentaghasttal, aki a DA2-ben Warricot hallgatta ki. Összesen kilenc csapattársunk lesz majd, de a BioWare egyelőre nem hajlandó elárulni, hogy kik is lesznek ők. Annyi azonban biztos, hogy nem lesznek karakter DLC-k, vagyis már az alapjáték tartalmazni fog minden szereplőt, bővítményekkel nem fogják növelni a karakterek számát.

A Dragon Age: Inquisition című játék megjelenése a jelenlegi tervek szerint idén ősszel várható PC-re, PS3-ra, PS4-re, XBOX360-ra és XBOX One-ra.

Azóta történt

Előzmények