Diablo III: Megszűnik a pénzes aukciósház

A Diablo III konzolos verziójában már nem lesz aukciósház, ahogyan azt korábban említették a Blizzard emberei. Viszont a nemrég lezajlott GDC rendezvényen Jay Wilson elmondta, hogy a PC kiadásból is el kellene távolítaniuk a valódi pénzért való kereskedelmet, ugyanis szerinte nagyon rossz hatással van a játékmenetre. A játékosoknak ugyanis szörnyek irtásával kellene beszerezniük felszerelésüket, nem pedig vásárlás útján (Korábban már el is mondták a Blizzard emberei, miszerint nem tetszik nekik, hogy az aukciós házból öltöztetik fel az emberek karaktereiket).

Habár Jay Wilson szerint a valódi pénzes aukciósház (RMAH) beváltotta a hozzá fűzött reményeket és nem történt annyi visszaélés, mint a Diablo 2 esetében (Ahol a külsős kereskedő csatornákon gyakori volt az account- és hitelkártya adatok lopása), mégis kész beismerni, hogy hibás döntés volt ennek alkalmazása. Maga az aukciósház egy probléma a Diablo III számára, amit sürgősen orvosolniuk kell.

- "Egy Diablo-hoz hasonló játék esetében nem ez a jó megoldás. Nem jó érzés pénzért vásárolni meg tárgyainkat, sokkal jobban esik inkább a szörnyek irtása során hozzájuk jutni," - mondta Jay Wilson. Az IGN oldal rövid összefoglalót készített a hírről, melyet itt megtekinthettek:

Ugyanakkor az sem érdekük, hogy teljesen megszüntessék az aukciósházat, hiszen mind a mai napig játékosok milliói használják, ráadásul sokkal nagyobb részük üzletel rendszeresen az AH-ban, mint amennyire ők számítottak. Habár Jay Wilson nem tett említést arról, hogy a Blizzard számára pontosan mekkora bevételt jelent a valódi pénzes aukciósházban zajló tárgyak kereskedelme után befolyó összeg (Minden tranzakcióból levonnak valamennyit), mégis, biztos jelentős összegről lehet szó, ha nem akarnak egyből egy huszárvágással véget vetni az egésznek.

Hogy a játékosok számára melyik megoldás lenne a jobb (Maradjon az AH, vagy sem), azt nekünk magunknak kell eldöntenünk. Mindenesetre sokan vannak, akik nem örülnének az AH megszűnésének, így meg lehet érteni, miért is van nehéz helyzetben a Blizzard. Mindenesetre kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Megjegyzés: Személy szerint én pont emiatt hagytam abba a játékot és már több, mint fél éve be sem jelentkeztem, mert AH-n kívül gyakorlatilag nem lehetett jó tárgyakat találni. Ha megszüntetik, és normális loot is fog esni a szörnyekből és nem csak Inferno nehézségen, akkor elképzelhető, hogy újra előveszem.

Azóta történt

Előzmények