Diablo III: Lesújtott a Banhammer

A tegnapi nap folyamán egy figyelmeztetést tett közzé a Blizzard, amiben felhívják minden Diablo III játékos figyelmét arra, hogy akit csaláson érnek, azt akár végleg is kitilthatják a játékból. Ez ráadásul egyben azt is jelenti, ha az accounton volt WoW vagy SC2, azokkal sem fog tudni játszani a csaló játékos, mert az egész Battle.net fiókját elveszíti.

A közlemény szerint a csalást, az exploitok használatát, a botozást, a kliens hackelését és bárminemű módosítását a játéknak (ebbe beletartozik a külső programok használata is) egyaránt szankcionálni fogják, ez jelenthet account felfüggesztést, de akár végleges kitiltást is kaphatunk érte, mivel ezzel megszegjük a Battle.net végfelhasználói szerződését.

Csak az EREDETI, MÓDOSÍTATLAN klienssel játszhatunk, ha bármilyen módon belenyúlunk a programba, az már szabályellenesnek számít és szankciókat vonhat maga után. Ma reggel - a figyelmeztetés ellenére - már több ezer Diablo III játékos kapott ideiglenes vagy végleges kitiltást a Battle.net rendszeréből.

Ugyanakkor bejelentették, hogy továbbra is folyamatosan figyelni fogják és szankcionálják mindazokat, akiket bármilyen jellegű csaláson kapnak. Mivel a Diablo III nem működik offline módban, ezzel azt érik el, hogy egyáltalán nem fognak többet tudni játszani a programmal.

Azóta történt

Előzmények