Cevat Yerli: A Crysis 3 teljesen kihasználja a jelenlegi konzolgenerációt

A Crysis 3 fejlesztői korábban már megígérték, hogy meg fogják izzasztani a PC-ket, ám úgy néz ki, hogy a konzolokból is rendesen kihajtja majd a szuszt a program. A Crytek ügyvezető igazgatója, Cevat Yerli egy Videogamer oldalnak adott interjújában elmondta, hogy kevesebb, mint egyetlen százalék szabad erőforrás marad a jelenlegi generációs konzolokból a Crysis 3 futtatása közben.

A Crytek vezetője azt is elmondta, hogy a Crysis 3 lesz a konzolokon és PC-n eddig valaha megjelent legszebb játék, sőt, még technológiailag sem lesz képes azt egyik másik program nemhogy utolérni, de még megközelíteni sem. Állítása szerint már a Crysis 2-be is olyan dolgok kerültek be, melyeket azóta még senki más nem tudott megoldani XBOX360-on és PS3-on. Pontosan ezért mondták meg már két évvel ezelőtt is, hogy a Crysis 3 már most készen áll a következő generációs hardverek kihasználására is. És bár Cevat Yerli bevallása szerint akkor még nem lehetett tudni, milyenek lesznek az új konzolok, de a jelenlegi adatok fényében nem jártak messze az igazságtól.

A Crysis 3 akármikor felveszi majd a versenyt a Gears of War-ral vagy a Halo-val, ugyanis a belepréselt adatmennyiség és felbontási szint messze meghaladja azok képességeit konzolokon. PC-n pedig még ennél is tovább mentek két lépcsőfokkal. A Crysis 3 című FPS játék megjelenése február 19-én lesz Amerikában, Európába pedig két nappal később, február 21-én jelenik meg PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények