Bioshock 2: A DLC a játék lemezén van

A Bioshock 2 többjátékos módjához nemrég jelent meg a "Sinclair Solutions Test Pack" nevet viselő DLC, ami új jutalmakat, játszható karaktereket, fegyverfejlesztéseket és maszkokat tartalmazott. A megjelenés napján azonban mérges játékosok kommentjei árasztották el a hivatalos fórumot, és nem minden ok nélkül panaszkodtak.

A dolog akkor kezdődött, amikor a DLC-t megvásárló játékosok szembesültek azzal a furcsa ténnyel, hogy a DLC mérete mindössze 24 KByte PC-n! (PS3: 103 Kbyte, XBOX360: 108 KByte). Amint az később kiderült, ez azért van, mert magának a DLC-nek a tartalma rajta van a játék eredeti lemezén, és az öt dollárért letölthető pár kilobyte adat tulajdonképpen csak az ezt aktiváló kódot tartalmazza.

A 2K Games ügyeletes háziasszonya, 2K Elizabeth válaszolta meg a kíváncsi rajongók kérdéseit egy üzenettel, mondván hogy nagyon egyszerű oka van annak, amiért ezt így oldották meg. El akarták kerülni, hogy a multizós játékosok két részre szakadjanak, ugyanis a játék struktúrája megköveteli, hogy minden játékos gépén teljesen egyforma adatok legyenek ahhoz, hogy tudjanak egymással együtt játszani. Így aki megveszi a DLC-t, annak nem változik meg a játék tartalma az aktiválás után. Ily módon nem szakad kétfelé a játékosközösség, aki nem veszi meg a DLC-t, az is együtt játszhat azokkal a játékosokkal, akik megszerzik azt.

A bejelentést követően többen kérdezték a fórumon, hogy amennyiben valóban ez a helyzet, akkor a többi DLC-nél szintén csak az aktiváló kódért kell majd fizetniük a játékosoknak? Ugyanis - ahogyan azt korábban mi is megírtuk - több DLC fog érkezni a Bioshock 2-höz a későbbiekben is. A kérdésre 2K Elizabeth, szintén visszafogott stílusban válaszolva kijelentette: "Tudom, hogy egyeseknek erős hiteik vannak a DLC-kkel kapcsolatban, de én nem azért vagyok itt, hogy befolyásoljam a véleményeteket, vagy hogy meggyőzzelek titeket, hogy vegyétek meg a cuccainkat. Remélem, hogy amennyiben tetszik amit felajánlunk, akkor megszerzed és élvezed, de ha nem nyerte meg a tetszésedet, akkor élvezd a Bioshock 2-őt úgy, ahogyan azt eredetileg kiadtuk."

Sajnos - bár az ő álláspontját is meg lehet érteni -, de szerintem sokan lesznek ezután, akik csak úgy élvezik a Bioshock 2-őt, "ahogyan azt eredetileg kiadták".

Azóta történt

Előzmények