Battlefield 3: Origin nélkül is multizhatunk, legalábbis ha hack-et használunk

Augusztusban jelentette be a DICE, hogy a Battlefield 3 című háborús FPS játékot a kiadó Electronic Arts saját online disztribúciós platformján, az Originen keresztül kell majd aktiválni megjelenéskor ahhoz, hogy a többszereplős játék elérhető legyen. Mostanra ez megváltozott.

Az egyik ismert cracker csapatnak ugyanis sikerült megkerülnie az Origin védelmi rendszerét, így az általa közzétett verzióval gond nélkül játszhatnak azok, akik megvették a játékot, de nem akarnak Origint telepíteni a gépükre. Állításuk szerint ugyanis az egy spyware, és mint ilyen, kémkedik utánunk és a megszerzett adatainkat továbbítja az EA felé.

Az ok, amiért ez fontos, miszerint korábban már többször is megvádolták az EA Origin rendszerét, hogy olyan adatokat is gyűjt a felhasználók gépeiről, amelyeknek a játékokhoz semmi köze, így tulajdonképpen egy spyware (kémkedő) programnak felel meg. Nemrég pont a német Battlefield 3 játékosok panaszkodtak, miszerint az Origin EULA-ja (Végfelhasználói Licencszerződése) lehetővé teszt az EA számára, hogy kémkedjen utánuk. Az egyikük egy videót is készített, melyen bemutatja, mennyi információt gyűjt az Origin a gépekre telepített programokról. Íme:

Az Electronic Arts természetesen tagadja ezeket a vádakat és látván a felháborodást, frissítették az Origin klienst és az EULA-t is, hogy segítsenek eloszlatni az esetleges félreértéseket. Így kommentálták a német játékosok felháborodását:

"A játékosok érdeklődésének fényében frissítettük az Origin EULA szabályzatát, hogy mindent világossá tegyünk," - áll az EA Németország által kiadott közleményben. "Az Origin nem egy spyware. Nem használunk és nem is telepítünk spyware programot a felhasználók gépeire. Azokhoz az adatokhoz, melyek nem szükségesek az Origin program működéséhez, például képekhez, dokumentumokhoz és személyes adatokhoz nincs hozzáférésünk, valamint nem is gyűjtünk róluk semmiféle információt."

A fent elhangzottakkal ellentétben a cracker csoport által mellékelt információban az áll, hogy ezt a verziót azoknak szánják, akik megvásárolták a Battlefield 3-at, de nem akarnak egy trójai kémprogramot (Origin) telepíteni a gépükre.

Végezetül annyit nem árt tudnunk, hogy bár úgy néz ki, valóban csak eredeti játékkal működik a dolog, viszont a játék fájljainak cserélgetése miatt könnyen bannolhatnak, úgyhogy csak óvatosan.

Azóta történt

Előzmények