Battlefield 3: Grafikus hibákat okozhat az új nVidia driver

Nem lett tökéletes az nVidia új WHQL meghajtója, amit többek között a Battlefield 3 teljesítményének növelése céljából adtak ki. A 285.62 verziószámot viselő meghajtó használata során ugyanis hibás árnyékok és akadozás keletkezhet, amennyiben a játék Ultra módját - azaz a legjobb minőségű beállításokat - használjuk.

Sajnos a forrásoldalon szereplő screenshotokat nem tudom teljes méretben betenni, így aki meg akarja őket tekinteni, az fáradjon ide és nézze meg a cikk alján található képeket. A hibás árnyékok jó részét ugyan lehet csökkenteni a Shadows beállítás csökkentésével, viszont az akadozásra jelenleg nincs megoldás.

Egyes források szerint a DirectX11 kompatibilis kártyákat nem érinti ez a probléma, főleg a régebbi GPU-val szerelt VGA-k tulajdonosai tapasztalhatnak ilyen hibákat. Bár ez még hivatalosan nincs megerősítve.

Ugyanakkor viszont jó hír, hogy az Electronic Arts előbbre hozta a Battlefield 3 megjelenési idejét, azaz október 28-a helyett immár 24-től számít legálisnak a játék futtatása. Akinek pedig esetleg mégis aktiválási gondjai lennének, az kipróbálhatja a VPN nevű programocskát, aminek segítségével játszhatóvá teheti a Battlefield 3-at.

Ráadásul ezért még bant sem fog kapni, ezt maga az EA erősítette meg.

Azóta történt

Előzmények