Batman: Arkham City - Első értékelés: 10/10

Napvilágot látott az első hivatalos Batman: Arkham City értékelés. Az Official PlayStation Magazin Australia maximális pontszámmal jutalmazta a játékot, hozzátéve, hogy az Arkham Asylum folytatása szerintük egyike a világon eddig készült legjobb játékoknak.

"A Batman: Arkham City nem csak az eddig készített legjobb szuperhősös játék, hanem teljes mértékben a valaha is készített legjobb játékok egyike," - áradoztak róla a magazinban. "Fogták a már eddig is páratlan eredeti alkotást és ragyogóan kibővítették azt. Ez egy sokkal mélyrehatóbb játék, még ötletesebb, összetettebb, leleményesebb és érettebb, mint az elődje volt. Sokkal inkább életre kelti a köpenyes igazságosztó (Batman) világát, mint akármelyik képregény, mozifilm vagy televíziós sorozat."

A végső értékelésnél a srácok kitértek a játék különféle elemeiről alkotott véleményükre is:

  • Megjelenítés (Grafika) = Technikailag hibátlan, végtelenül kreatív és tökéletesen hangulatos. Az Epic Unreal motorjának képességeit abszolút a határáig feszítették.
  • Hangok = A játék zenéinek ritmusa tökéletesen illeszkedik a képernyőn zajló eseményekhez, addig pedig kétségbeesett és vészjósló hangulatot árasztanak, és a szinkron is briliáns.
  • Eleinte kicsit bonyolult és összetett, de egyben logikus és rugalmas is. Beletelik egy kis időbe, amíg belejössz, de amint megszokod, utána már teljesen természetesnek fogod érezni Batman irányítását.
  • Újrajátszási érték: Óriási. A legtöbb embert hónapokra képes lekötni a hatalmas főküldetés végigjátszása, a mellékfeladatok tucatjai, Riddler kihívásai, valamint a másodlagos játékmódok és a később érkező DLC-k.

"Végső értékelés: Egyszerűen nem tudjuk elképzelni, hogy miként lehetne egy szuperhősös játék még ennél is jobb. Abszolúte fenséges."

A Batman: Arkham City megjelenése október 21-én várható PS3 és XBOX360 konzolokra, míg a PC változat kicsivel később, november folyamán érkezik. Pontos dátumot még nem tudunk.

Azóta történt

Előzmények