Baldur's Gate: Enhanced Edition

Egy vadonatúj Baldur's Gate weboldal jelent meg nemrég, melyen egy visszaszámláló forgott, ezzel jelezve egy közeledő bejelentés érkezését. A játékosok arra számítottak, hogy valószínűleg egy új Baldur's Gate játékot fognak leleplezni, azonban az óra most lejárt, így kiderült, hogy tévedtek: pusztán csak a régi epizódokat adják ki felújított változatban.

A Baldur's Gate: Enhanced Edition a játék két részét fogja tartalmazni, ám az azt készítő Overhaul Games szerint valamivel több lesz, mint a régi epizódok egy-az-egyben történő lemásolása, ugyanis kiegészítik azt némi extra tartalommal is, amelyek méltóak a játék hírnevéhez.

Az Enhanced Edition részei az alaposan átgyúrt Infinity Engine motorra lesznek építve, először az első epizód lát napvilágot, majd pedig egy későbbi időpontban érkezik a Baldur's Gate II: Enhanced Edition is.

Update: Időközben a DSO Gaming oldal munkatársai pár újabb részlet birtokába jutottak, melyek szerint a játékot idén nyáron fogják kiadni, egyelőre csak PC-re készül, valamint hagyományos 2D-s játék lesz, nem pedig a néhány oldalon híresztelt 3D remake. A készítők elmondása szerint a játék főleg a GPU-t fogja használni gyorsításra, reményeik szerint néhány trükköt is bevethetnek majd a grafika csinosítására.

Azóta történt