Unreal Engine 3: Mostantól 3D Vision és Steam támogatással

Az Epic Games bejelentette a GDC 10-en, hogy az nVidia-val történt szerződésük értelmében mostantól minden játék, ami az Unreal Engine 3.0-ra épül, támogatni fogja az nVidia 3D Vision technológiáját.

A bejelentés értelmében mostantól mindenki, aki licenceli az Unreal Engine 3.0 technológiáját, teljes mértékű integrált 3D Vision támogatást is élvezhet. Az ingyenesen használható UDK (Unreal Development Kit) felhasználók szintén profitálhatnak az nVidia technológiájának a támogatásából.

A játékosok pedig élvezhetik a valódi háromdimenziós élményt nyújtó új játékokat, feltéve persze ha rendelkeznek az nVidia GeForce 3D Vision készletével (képeken). Az Epic Games alelnöke, Mark Rein volt az egyik legizgatottabb az új technológiát illetően a bejelentés alatt.

"Az Unreal Engine 3 és az nVidia 3D Vision kombinációjával a jelenleg is elképesztően kinéző játékoktól még jobban leesik majd az állunk." - mondta. "Ha nem láttad még 3D-ben az Unreal Engine 3-at, elképzelni sem tudod, milyen realisztikusan néz ki. Izgatottak vagyunk, amiért ingyenesen felajánlhatjuk ezt a technológiát a licencelőinknek, és már alig várjuk, hogy megláthassuk, mit hoznak majd ki belőle az emberek."

Egy másik ide kapcsolódó hír szerint az Epic Games a Valve Software-rel is megegyezett, hogy szintén integrálja a motorba a Valve Steamworks szolgáltatásait, amit az összes Unreal Engine 3 licencpartnere számára szintén ingyenesen biztosít majd.

Azóta történt