Az Angry Birds egy hóbort, a Tetris örök

Henk Rogers a Tetris Company menedzsereként a Tetris jogok védelmezője, és a licenc értékesítője. Az  IndustryGamers-nek adott interjújában elmondta, hogy az Angry Birds-szel szinte mindenki játszik és egy igazán aranyos játék, de mindössze csak egy hóbort.

Véleménye szerint ha egy játékban olyan központi karakterek vannak, mint az Angry Birds-ben a madarak, az arra a sorsra van ítélve, hogy hosszú távon a feledésbe merüljön, és a hóbort lecsengjen. Ezzel szemben a Tetris a 25 éves fennállása óta sok ilyen játékot túlélt már. Henk leginkább a sporthoz tudná ezt a játékot hasonlítani, azon belül is a golfhoz, ami először csak egy tevékenység, egy hobbi, ami később sporttá válik. A Tetris is ilyen, aki már 20-25 éve játszik vele az már nem csak egy hóborttal foglalkozik, hanem egy sporttal.

Akárhogy is van, a Rovionál szerintünk teljes mértékben elégedettek az általuk megalkotott hóborttal. A játékosok száma 100 milliókban mérhető, és folyamatosan bővülő rajongótáborról beszélhetünk. Egy ilyen hóbort még ha pár év múlva le is cseng, maradandó nyomot hagy maga után.

Azóta történt

Előzmények